Предстоятель: Славити Бога безперестанно і бути смиренним знаряддям у Його руках (відео)

0 комментариев | Обсудить
11.04.2017 | Категории: Новини Української Православної Церкви

У своїй недільній проповіді Блаженніший Митрополит Онуфрій розповів про вхід Господній в Єрусалим, який в цей день святкує Церква, і пояснив, чого ми повинні навчитися для свого духовного життя з цього священного епізоду. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Нагадуючи Євангельські події, пов’язані з вітаннями Господа людьми, після воскресіння чотириденного Лазаря, Предстоятель сказав: «Спаситель, перемігши смерть, в’їхав у Єрусалим не на білому коні, а на скромному, смиренному віслюку». Він підкреслив, що Господь, Який отримав велику перемогу над самою смертю, вибрав не колісницю для переможної ходи в місто, а віслюка, подаючи нам приклад великого смирення.

Його Блаженство також розповів, як потрібно правильно ставитися до похвали і слави від людей.

«Цей епізод священної події навчає нас тому, що якщо хтось щось зробить доброго, після чого прийдуть до нього люди чи власні помисли розпочнуть його хвалити, то він повинен згадати єрусалимського осла, — відзначив Блаженніший владика. — Одяг покладали під ноги не Господу, а віслюкові. Але осел цю честь не прийняв для себе — він не стрибав, не кричав від марнославства, а покірливо виконував свій обов’язок. Так і ми, звершуючи якусь добру справу, повинні згадати, що ми є знаряддям Господа. Тому, якщо ми будемо підноситися цим і привласнювати собі Боже, то будемо гіршими від єрусалимського осла, який зміг розібратися, що йому належить, а що ні».

Митрополит Онуфрій також закликав славити Бога безперестанно. Тому, що якщо цього не будемо робити ми, то, за словом Христа, «камни возопиют» (Лк. 19:40).

«Ми, дорогі браття і сестри, живучи на землі, повинні своїми устами і справами прославляти Бога. Якщо Господь щось зробить через нас добре, то ми повинні цю славу віддавати Йому, а не собі приписувати, щоб не бути святотатцями. Тоді наше життя буде благословенне і по його завершенні у нас буде надія на вічне спасіння на Небі у Христі Іісусі Господі нашому», — підсумував Предстоятель.

<-- -->
Прочитано: 576 раз
Поделиться с друзьями
Популярные статьи:

Отправить комментарий

*