Предстоятель розповів, що робити, щоб людині не шкодили темні сили (+відео)

0 комментариев | Обсудить
04.08.2019 | Категории: Новини Української Православної Церкви

1234

Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій закликав у своїй проповіді жити за заповідями Божими, у творінні добрих справ і смиренності, та не забувати, що ми — «лише знаряддя в руках Божих, як скальпель у руках лікаря, як пензлик у руках художника». Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Розповідаючи про сенс Євангельського зачала про зцілення Господом двох сліпців і німого чоловіка, який був біснуватий (Мф. 9:27-33), Предстоятель розповів, які саме уроки ми маємо винести для себе з цієї історії.

За словами Блаженнішого владики, перший урок, що дає нам Господь через цю священну історію, — жити за заповідями, роблячи добро. «Господь дає людині життя, щоб вона прожила його на землі так, аби уподібнитися Богу. Коли людина проводить життя на землі в творінні добрих справ, то уподібнюється своєму Творцеві, і в цьому найвище блаженство для людини — жити, роблячи добро», — зазначив владика.

Другий Євангельський урок, як зауважив Його Блаженство, — жити у смиренності.

«Господь показує, якою б людина не була праведною, боговгодною, святою, але якщо Бог зробить через неї добро, то вона повинна піти у тінь і не заважати облагодіяній людині побачити свого справжнього Благодійника Бога, — відзначив він. — Господь нагадує, що кожен із нас є лише знаряддям у руках Божих. Ми — як скальпель у руках лікаря, як пензлик у руках художника, як ложка того, хто годує голодного».

Третій урок Господа, за словами Блаженнішого Митрополита Онуфрія, — нагадування нам про той важливий, але невидимий бік духовного життя, де ведеться постійна жорстока боротьба людини з темними духами.

«Коли людина живе за Божими заповідями, то Бог оберігає таку людину, і темні сили її не торкаються. Людина повинна прикрашати своє життя добрими справами, смиренністю. Якщо людина зробила добро, то їй хочеться почути, яка вона добра, але потрібно відійти в сторону. Тоді благодать Божа буде покривати нас, втішати у скорботах, труднощах земного життя, і у вічному житті Господь дасть нам великий дар спасіння у Христі Іісусі Господі нашому», — резюмував Предстоятель.

Джерело: Офіційний сайт Української Православної Церкви

<-- -->
Прочитано: 894 раз
Поделиться с друзьями
Популярные статьи:

Отправить комментарий

*