Предстоятель: Часто людина називає любов’ю те, що нею не є (+відео)

0 комментариев | Обсудить
11.10.2019 | Категории: Новини Української Православної Церкви

333

У своїй проповіді в день свята Собору преподобних отців Києво-Печерських, які у Ближніх печерах спочивають, Блаженніший Митрополит Онуфрій закликав проводити своє земне життя так, щоб воно свідчило про нашу любов до Бога. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Як зазначив Предстоятель, Києво-Печерські преподобні, які зустріли Бога і стали щасливими у Святій Лаврі, сьогодні «нам допомагають зустріти Бога і стати щасливими», а зокрема прп. Антоній показує, як правильно любити Бога і ближнього.

«Людина не може любити ближнього, перш ніж не возлюбить Бога. Від Бога вона отримує силу правильно любити свого ближнього. Тому що ми нерідко називаємо любов’ю те, чим вона насправді не є. Любити Бога — це значить виконувати те, що заповідає нам Бог, — відзначив Архіпастир. — Якщо ми виконуємо Божі закони, то любимо Бога, якщо ми не виконуємо їх, то не любимо Бога. Часто ми говоримо, що любимо і шануємо Бога, але не маємо цього у собі. Тому якщо ми хоча б трошки хочемо бути подібними преподобним отцям Києво-Печерським, то повинні старатися любити Бога».

Водночас Блаженніший владика підкреслив, що полюбити Бога по-справжньому ми можемо тільки після того, як навчимося терпіти ближніх. «Це перша сходинка любові до Бога, — продовжив він. — …Ми часом так зіпсовані гріхом, що нам подобається те, що є абсолютно шкідливим, і не подобається те, що нам корисно. Аби не помилитися, потрібно своє життя будувати на Євангельських заповідях. Тоді наше життя буде свідчити про те, що ми любимо Бога. Тоді ми будемо любити і ближнього, і буде в нас із ближнім мир, злагода і порозуміння».

За словами Його Блаженства, якщо ми будемо жити за Євангельськими заповідями, то пізнаємо правило любові до Господа.

«Не треба вимагати відразу всього — починати треба з терпіння всіх і вся і, перш за все, з себе самого. Ми — найгірші, і щоб переконатися в цьому, потрібно піти до безлюдного місця і пожити з собою наодинці один тиждень, тоді ми побачимо, які ми “хороші”. Тому ми повинні терпіти себе, ближнього і те, що Бог нам попускає — це буде перший крок до любові до Бога, а всі решта кроків будуть зроблені внаслідок того, як ми змушуватимемо себе жити за Євангельськими заповідями», — наголосив Митрополит Онуфрій.

Джерело: Офіційний сайт Української Православної Церкви

<-- -->
Прочитано: 507 раз
Поделиться с друзьями
Популярные статьи:

Отправить комментарий

*