Предстоятель: Що б не казали люди, живіть за Законом Божим

0 комментариев | Обсудить
10.12.2019 | Категории: Новини Української Православної Церкви

1

Про це Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій сказав у своїй проповіді в день пам’яті священномученика Климента, папи Римського, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Предстоятель наголосив, що священномученик Климент є молитовником за весь християнський світ. «Віра Христова об’єднує всіх людей світу, не залежно від національності, кольору шкіри, від того, де живе людина, тому що Христос — Бог всього світу. І ті, хто вірують в Нього, в усьому світі об’єднуються в одну спільноту, що називається Свята, Соборна і Апостольська Православна Церква», — зазначив Архіпастир.

Як зауважив Блаженніший владика, священномученик Климент молиться перед Престолом Божим, «щоб ми були християни не тільки за назвою, а щоб жили за Христовим законом».

«Божі заповіді — це священні заповіді, це заповіді любові. І та людина, яка виконує Божі заповіді, яка будує своє життя на заповідях, в яких написано: “Не вбивай! Не кради! Не чини перелюбу! Не свідкуй неправдиво на свого ближнього…”, — сама стає священною, тобто подібною до нашого Бога, який є Святим Творцем нашим», — підкреслив Його Блаженство.

За словами Блаженнішого Митрополита Онуфрія, треба завжди пам’ятати, що Божі заповіді є найкориснішими для людини, як би не запевняли у зворотньому нас інші.

«Хоча люди не завжди схвалюють цього, видумують своє і впевнені, що придумали щось мудріше, та краще, ніж Бог дав, ніхто не може нам дати. Тому треба, недивлячись ні на що, все рівно бути правдивими, все рівно любити своїх ближніх, які б вони не були, подобаються нам чи не подобаються, все рівно нікому не чинити зла, ні в кого не красти, не вести розпусне життя. Тому треба тримати себе в розумних рамках Закону Божого, що є тим оазисом, де людина процвітає духовно і приносить плоди, гідні спасіння на Небі», — закликав насамкінець Предстоятель.

Джерело: Офіційний сайт Української Православної Церкви

<-- -->
Прочитано: 683 раз
Поделиться с друзьями
Популярные статьи:

Отправить комментарий

*