Предстоятель: В які б життєві перипетії не потрапляли, треба завжди зберігати людську гідність (+відео)

0 комментариев | Обсудить
19.01.2020 | Категории: Новини Української Православної Церкви

2

Про це Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій розповів у своїй проповіді в день свята Богоявлення, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Предстоятель пояснив, для чого Господь хрестився на річці Йордані, адже Спаситель був безгрішний.

По-перше, за словами Блаженнішого владики, Спаситель хрестився для того, щоб освятити воду. «Земна куля складається з землі, суші і води. Сушу Господь освятив, коли ходив по землі, повітря освятив, коли дихав ним, а воду, якої більше ніж суші у два рази, Господь освятив, коли увійшов в Йорданські води», — сказав він.

По-друге, як зазначив Архіпастир, — щоб відкрити нам велику таємницю Святої Трійці та показати, що все у світі створено Богом, а не виникло якось випадково.

«Небесний Отець восхотів створити світ, а Його Син, Слово Боже, створив світ, а Святий Дух оживотворив цей світ. Вийшло так, що ця краса, в якій ми живемо, і навіть те, що ми не осягаємо розумом — інші галактики, планети тощо, — все це створив Господь, — зазначив Предстоятель. — І Господь прийшов, щоб освятити все творіння, щоб відкрити нам таємницю, що Він створив це все, воно не створено випадково. Нібито щось із чимось зустрілося, і з того щось вийшло — такого не буває!».

По-третє, за словами Його Блаженства, Господь хрестився, щоб дати нам приклад того, як ми повинні чинити, «щоб повернутися в Рай, щоб стати спроможними насолоджуватися вічним життям і блаженством».

«Для того, щоб людина була чадом вічного спасіння, вона повинна охреститися у воді в ім’я Отця, Сина і Святого Духу. Хто не охреститься, той не може увійти у вічне життя. І Господь не тільки про це говорив, Він це показав власним прикладом», — додав владика.

Митрополит Онуфрій також нагадав, що на Богоявлення звершується Чин Великого освячення води, та відзначив, що від святої води «людина отримує Божественну благодать».

«Ця вода освячує людину, дає їй духовні сили, зміцнює фізичні сили для того, щоб гідно проводити своє земне життя… Все живиться благодаттю Святого Духа. І цієї святої водички треба випити, треба омитися нею, якщо є можливість, окропити свою хатину. Це є та свята справа, яка допомагає нам зберігати свою людську гідність, святий Божественний образ, зберігати в усіх умовах, в які ми потрапляємо в цьому житті», — резюмував Блаженніший владика.

Джерело: Офіційний сайт Української Православної Церкви

<-- -->
Прочитано: 530 раз
Поделиться с друзьями
Популярные статьи:

Отправить комментарий

*