Предстоятель розповів про силу слів: «Господи, прости!» (+відео)

0 комментариев | Обсудить
13.09.2020 | Категории: Новини Української Православної Церкви

1234

Зберегти одяг своєї душі незаплямованим гріхами.

Про це Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій сказав у своїй проповіді 13 вересня 2020 року в Києво-Печерській Лаврі, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Предстоятель нагадав Євангельську притчу про Царство Небесне (Мф. 22: 1-14), звернувши особливу увагу на людину, яка не була вбрана у весільний одяг і поплатилася за свою гординю.

«Чоловікові треба було сказати: «Прости, Господи, я забув, що не маю весільного одягу», – і Господь дав би йому чисту одежу. Але він возгордився та нічого не відповідав… Людське життя – це той період, за який ми повинні підготувати одяг своєї  душі, щоб бути достойними участі у весільному торжестві, яке Господь звершив заради нашого спасіння», – наголосив Архіпастир.

За словами Його Блаженства, одяг душі «вибілюється» за допомогою покаяння, молитви та добрих справ.

«Коли людина звершує якийсь гріх, то кладе пляму на свій одяг. А щоб цю пляму видалити, треба сказати: «Господи, я винуватий, я згрішив, я вчинив неправильно!» Господь Своєю благодаттю змиває цю пляму з нашої душі, – зазначив Блаженніший владика. – Ми багато плям кладемо на себе, але рідко кажемо: «Господи, прости мені!». Наші душі забруднені й нечисті, і ми повинні пам’ятати, що Бог дає чисту одежу, треба просити Його милості й каятися у своїх гріхах».

Також Предстоятель процитував слова з піснеспіву, який лунає в Церкві в період Великого посту: «Черто́г Твой ви́жду, Спа́се мой, украше́нный, и оде́жды не и́мам, да вни́ду в онь: просвети́ одея́ние души́ моея́, Светода́вче, и спаси́ мя». Архіпастир пояснив, що цими словами ми молимося саме про те, щоб Господь просвітив одяг нашої душі і привів до спасіння.

Підсумовуючи сказане, Митрополит Онуфрій закликав до молитви, покаяння, смирення та творіння добрих справ.

«Нехай Господь допомагає кожному з нас, дорогі брати і сестри, щоб ми в покаянні, молитві, смиренні, терпінні, в добрих справах проводили своє земне життя, щоб ми покаянням очищали той гріховний бруд, який чіпляється до нас щодня і кожен час, щоб наша душа була достойна за своєю одежею увійти до Чертогу Небесного, який називається Царство Небесне», – резюмував владика.

Джерело: Офіційний сайт Української Православної Церкви

<-- -->
Прочитано: 623 раз
Поделиться с друзьями
Популярные статьи:

Отправить комментарий

*