«Слово Предстоятеля»: Про гріх вбивства. Бережімо дітей і виховуймо у вірі Божій, – тоді вони будуть окрасою майбутнього (відео)

0 комментариев | Обсудить
18.10.2020 | Категории: Новини Української Православної Церкви

123

17 жовтня 2020 року в ефірі телеканалу «Інтер» вийшов сімдесят сьомий випуск щотижневої програми «Слово Предстоятеля», в якій Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звертається з духовною настановою до глядачів. Новий цикл присвячено християнським чеснотам. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Предстоятель нагадав про перший великий гріх, який люди чинили після вигнання з Раю, – про гріх братовбивства.

За словами Архіпастиря, вбивство – це такий гріх, що потім дуже мучає. Він згадав про одного чоловіка, який був екзекутором у тюрмі в 1950-1960 роки та на старості дуже мучився через це.

“Господь не любить, коли люди вбивають один одного. А гріх вбивства дітей – ще важчий перед Богом”, – зазначив Митрополит Онуфрій.

Його Блаженство розповів історію про капітана корабля та жінку, яка вбила своїх дітей. Корабель вийшов у відкрите море, але раптом встав. Минуло 15 днів, а корабель не зрушив із місця.

“Капітан почав молитися. Раптом почув голос: “Кинь у море Марію, тоді благополучно звершиш плавання”. Та він почав далі молитися, – продовжив оповідати Блаженніший владика. – Голос повторив те саме. Але капітан ще більше розгубився і тихо промовив: “Маріє”. Підійшла до нього жінка. Він розповів їй, що сталося та додав: “Я прийшов до висновку, що це через мої гріхи Господь не дає пливти далі”. Але жінка відповіла, що то її гріхи заважають, та розповіла свою історію. Вона залишилася вдовою з дітьми. Потім захотіла вийти заміж за воїна, але він відповів, що не хоче одружуватися на жінці, в якої є діти. Вона, затьмарена почуттям, прийшла додому та зарізала своїх діток… Але воїн вжахнувся та сказав, що ніколи не вийде заміж за жінку, яка вбила своїх дітей. “І ось Суд Божий знайшов мене на кораблі”, – завершила вона”.

Як наголосив Блаженніший Митрополит Онуфрій, вбивство дітей – великий гріх, а зокрема, коли вбивають ненароджених дітей.

“Бережімо своїх дітей!.. Бог дав їм життя, і ми не маємо права забирати це життя в них. Треба народжувати дітей. Треба виховувати дітей у вірі Божій, у страсі Божому, щоб вони вірили в Бога, щоб вони боялися гріха, зла, неправди. Тоді ці діти будуть для нас на старості втіхою, будуть прикрасою нашому майбутньому”, – підсумував Предстоятель.

Джерело: Офіційний сайт Української Православної Церкви

<-- -->
Прочитано: 796 раз
Поделиться с друзьями
Популярные статьи:

Отправить комментарий

*