Хто прикрашає себе чеснотами й живе за заповідями, той багатіє в Бога – Блаженніший Митрополит Онуфрій (відео)

0 комментариев | Обсудить
06.12.2020 | Категории: Новини Української Православної Церкви

1

На цьому Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій наголосив під час своєї проповіді 6 грудня 2020 року, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Предстоятель нагадав Євангельську притчу про нерозумного багача (Лк. 12: 16-21) та зокрема пояснив значення слів Господа «хто збирає для себе, та не багатіє в Бога» (Лк. 12: 21).

За словами Його Блаженства, «багатіти для себе» – означає збирати те, що подобається виключно нам, а «багатіти в Бога» – це збирати те, що Богу до вподоби.

«Мені, наприклад, подобається відпочивати, добре їсти, пити, веселитися з друзями. А Богу подобається, коли я терплю ближніх, коли я люблю ближніх, коли я не гніваюся, коли я не засуджую, коли я роблю добро, даю милостиню. Тому багатіти в Бога – означає робити те, що подобається Богу, – пояснив владика. – А коли людина робить те, що подобається Богу, то Бог людину винагороджує. Не розплачується, а винагороджує Своєю благодаттю – такою дивною Божественною силою, яка зміцнює людину, робить її щасливою, мирною, світлою і благородною та яка вводить людину у вічне життя».

Причому, як підкреслив Архіпастир, «багатіти в Бога» – це робити те, що Бог заповідує нам, а це, безумовно, корисно для нашого спасіння. Саме за таким принципом жив благовірний князь Олександр Невський, пам’ять якого цього дня ми теж згадуємо.

«Святий Олександр Невський від початку не був монахом чи священником, він був князем. Коли людина проста – це одне, а коли людина займає якесь становище в суспільстві, то на неї лягає додаткове навантаження, що ускладнює робити те, що називається “в Бога багатіти”. Але він, живучи в миру, бувши князем, так себе збагатив добрими справами, що став святим», – зазначив він.

Підсумовуючи сказане, Предстоятель закликав жити так, щоб ми збагачували себе не матеріальними скарбами, а християнськими чеснотами.

«Нехай молитвами святого князя Олександра Невського, який був прямим нащадком князя Володимира, Господь благословляє нашу землю, допомагає нам жити так, щоб у житті своєму ми багатіли в Бога. Зрозуміло, що нам потрібні їжа, одяг, але у всьому є міра. Якщо людина придбає їжу, одяг, то цим нічого не зробить. А якщо придбає ще при цьому багатства для Бога, тобто прикрасить себе чеснотами, то зробить те, що повинна зробити людина. Над нами тоді буде Боже благословення в цьому житті, а в майбутньому житті ми сподобимося бути причасниками того Царства, що називається Царством Божим», – резюмував Митрополит Онуфрій.

Джерело: Офіційний сайт Української Православної Церкви

<-- -->
Прочитано: 656 раз
Поделиться с друзьями
Популярные статьи:

Отправить комментарий

*