Йти шляхом до Бога треба починати з юності, а не чекати старості – Блаженніший Митрополит Онуфрій (відео)

0 комментариев | Обсудить
27.12.2020 | Категории: Новини Української Православної Церкви

000

А щоб йти шляхом Божим, треба прагнути жити за Його заповідями.

Про це Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій сказав у своїй проповіді в Неділю святих праотців, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Як наголосив Предстоятель, ми повинні бути вкрай уважними до заклику Господа – «бути членом Церкви і готуватися за допомогою церковних Таїнств, посту й молитви до того, щоб стати громадянином Неба».

Причому, як застеріг Його Блаженство, треба ігнорувати оманливі заклики світу, на кшталт: живи, поки молодий, а про душу подумаєш на старості. Цей шлях навпаки веде людину від Бога.

«У кращому випадку, світ каже: “Чоловіче, не поспішай, поки не йди до храму, не займайся своєю душею, займись бізнесом, наукою, політикою тощо. А потім вже, коли старий станеш, будеш молитися, поститися”. Це неправильно, це брехня! Коли людина стає старою, то вже не може ні поститись, ні молитись, ні боротись. Вона вже немічна, слабка. Підвизатися, трудитися, бути духовним героєм може людина молода, яка відкинула пристрасті і йде шляхом до Бога», – пояснив він.

Саме тому, за словами Блаженнішого владики, треба йти в Царство Боже з юності.

Звичайно, як зауважив Архіпастир, у кожної людини свій шлях до Бога: «одні приймають віру з молоком матері, інші пізніше приходять до Церкви, а треті – в зрілому віці».

«Але коли б Господь не закликав людину, вона повинна встати і піти, – додав він. – Не говорити, що я купив землю, або купив волів, або одружився, і мені ніколи. Не треба себе виправдовувати, не треба вибачатися, а треба йти в Царство Боже».

Митрополит Онуфрій підкреслив, що людина, яка крокує шляхом Божим, – багата вона чи бідна, здорова чи хвора, стара чи молода, – по-справжньому щаслива. «Якщо людина йде шляхом, що веде від Бога, то вона нещаслива, навіть якщо все придбає на землі, – продовжив владика. – Вона може все скласти до купи, сісти зверху, але буде глибоко нещасною людиною».

Тому, як підсумував Предстоятель, не треба зосереджувати свою увагу на тимчасовому – треба шукати і прагнути вічного. «Треба слухати заклик Божий, – резюмував він. – А щоб йти шляхом Божим, треба намагатися жити за заповідями Божими. Заповіді Божі – це й є шлях Божий. І цей шлях веде людину до благословення тут, на землі, і до спасіння на небі».

Джерело: Офіційний сайт Української Православної Церкви

<-- -->
Прочитано: 570 раз
Поделиться с друзьями
Популярные статьи:

Отправить комментарий

*