Анонс. «Духовний імунітет» зі священником-лікарем Ростиславом Валіхновським (відео)

0 комментариев | Обсудить
02.02.2024 | Категории: Новини Української Православної Церкви

2

Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ розпочинає новий проект «Духовний імунітет» зі священником Ростиславом Валіхновським, заслуженим лікарем України. Отець Ростислав розповість про сутність такого явища, як «духовний імунітет*», про способи його зміцнення, про основні «духовні віруси» сучасної епохи та про те, як з ними боротися.

«Як у сучасному світі людині бути сильною, духовно захищеною, як не дати впливати на себе величезному інформаційному потоку, який ллється на нас з екранів телевізорів, з Інтернету, мас-медіа? Як бути селективним (здатними до вибірковості — ред.)? Як бути уважним? Будемо говорити про простоту, будемо говорити про мовчання, — зазначає в анонсі священник і заслужений лікар України Ростислав Валіхновський. — Будемо говорити, порівнюючи духовний імунітет зі складовими людського імунітету, людського організму.

Як лікар, я можу багато розповісти про це. Людський імунітет складається з багатьох ланок, починаючи від виявлення тих інородних патогенних чинників, які згубно впливають на наше здоров’я, якість і тривалість життя. А також на такі складові, як власне захист, на ті засоби, які знищують ті речі, які для нас не є добрими, корисними або благотворними.

Будемо розбирати детально, яку має силу молитва: і молитва Іісусова, і наше правило повсякденне — і ранкове, і вечірнє. Будемо говорити про силу наших Таїнств Святої Апостольської Церкви — у першу чергу, про Таїнство Причастя, а також Сповіді та інших складових лікування духа, душі і тіла. Згадаємо і про практику наших лікарів: святих наставників».

* – Духовний імунітет, як здатність віруючого опиратися впливу зла, що ґрунтується на внутрішньому моральному почутті, спасительних знаннях, особистому духовному досвіді, виробленій схильності до добра і відразі до гріха, страху Господньому і слухняності Богу. Духовний імунітет з’являється у людині в міру її зростання у вірі, у міру дорослішання віком духовним.

Джерело: Офіційний сайт Української Православної Церкви

<-- -->
Прочитано: 732 раз
Поделиться с друзьями
Популярные статьи:

Отправить комментарий

*