Предстоятель УПЦ розповів, чому Церква не змінюється тисячі років (ВІДЕО)

1 комментарий | Обсудить
17.04.2022 | Категории: Новини Української Православної Церкви

Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій у відео, розповідає про те, що політики хочуть втягнути у свої нескінченні чвари Церкву Христову, бо забули про тимчасовість людського життя на Землі.

Але навіть у найскладніші часи богоборчої влади Церква залишалася незмінна, як і правда Божа, вона опиралася злу і тому була і буде гнаною.

“У важкі часи богоборства ми завжди намагалися вести людей до Бога, нагадувати людині, що вона на землі – тимчасовий житель.

Земля не є місцем нашого постійного проживання, це тільки місце, де ми повинні підготувати себе до вічності.

І Церква завжди нагадує про це людям. Але ті люди, які не хочуть цього знати або забули про це, хочуть, щоб ми забули про вічність і займалися земними, політичними чварами, кінець яких завжди ганебний.

У політиці сьогодні осанна, а завтра розіпни. Божа правда незмінна, тому Церква не змінюється, але вони (політики – прим.) хочуть, щоб Церква змінювалася, як політичні течії. Але церква не може змінюватися тому, що правда Божа незмінна, – вважає Блаженніший.

Христос сказав, що в цьому світі тих, хто захоче слідувати за Ним, будуть гнати, ненавидіти, проклинати. Це наш шлях, дорога Церкви. Земна церква називається войовничою. Тобто вона протистоїть злу, а якщо протистояти злу, то воно на неї озброюється”.

Предстоятель УПЦ вважає, що в радянські часи гоніння на Церкву були значно сильніше, але і тоді вірні йшли своєю дорогою до Бога. Тому Митрополит Онуфрій закликає чад Церкви не впадати у відчай, так Бог з випробуваннями дає і сили для їх подолання.

“Ми йдемо за Христом до небесного Єрусалиму. На цій дорозі ми зустрічаємо і будемо зустрічати якісь перепони, якісь складнощі. Але той, хто йде з вірою, смиренням і молитвою переступить ці складності, переможе їх і досягне своєї мети”, – підсумував Блаженніший.

<-- -->
Прочитано: 3,893 раз
Поделиться с друзьями
Популярные статьи:

Комментарии (1) на "Предстоятель УПЦ розповів, чому Церква не змінюється тисячі років (ВІДЕО)"

  1. Ольга

    Господи, сохрани Святую веру Православную, Украинскую Православную Церковь, Блаженнейшего митрополита Онуфрия, все монашество и священство, святые монастыри и храмы, и всех православных христиан.

Отправить комментарий

*