Блаженніший Митрополит Онуфрій: Якщо бути вдячним Богу, то Він завжди дасть нам все необхідне

0 коментарів | Обсудить
22.09.2015 | Категорії: Новини Української Православної Церкви

У день Різдва Пресвятої Богородиці Блаженніший Митрополит Онуфрій у своїй проповіді закликав бути уважними до того, з чим ми звертаємося до Бога у своїх молитвах.

«Читаючи про історію Різдва Пресвятої Богородиці, ми звертаємо увагу на те, який великий подвиг терпіння і молитви проявили батьки Божої Матері – святі праведні Іоаким і Анна. В нашому житті ми також зустрічаємо проблеми, які хочемо вирішити. Про них ми молимося Богові, бо знаємо що своїми силами це вирішити неможливо. Тому ми просимо, щоб Бог послав нам свою благодать, яка б допомогла нам досягнути потрібного результату».

Блаженніший Владика підкреслив, що молитва відкриває для нас двері Божого милосердя. «Дехто думає, що якщо людина ходить до храму, дотримається постів, то Бог мусить відразу давати те, що вона просить, – зауважив Митрополит Онуфрій, – але Закон духовний такий – чим ціннішого ми просимо у Бога, тим більші молитви до Бога ми маємо принести, тим більше терпіння ми повинні проявити у своїй надії на Бога, у своєму покаянні».

Він також звернув увагу на правильні орієнтири, які спонукають нас молитися. Хоча земні блага потрібні кожному з нас, не вони мають бути предметом нашої молитви. «Господь каже «Шукайте ж найперш Царства Божого й правди Його, а все це вам додасться» (Мф. 6:33). Тому, що Бог знає про нашу потребу в їжі, в одязі, в крові над головою. Але преш за все розумна людина шукає Царства Божого, спасіння своєї душі, і тоді все інше їй додається. Дається в такій мірі, яку Бог вважає необхідною».

Бог піклується про всіх людей. І навіть, якщо людина перебуває в бідності, вона не залишається без Божої підтримки. «Комусь Бог дає багато, але це не для того, щоб людина поклала руку на дароване і використовувала тільки для себе. Бог дає блага для, щоб взяти для себе скільки потрібно, а інше роздати тим, хто має в цьому потребу. Буває так, що Бог не дає людині багато, але дає їй норму – дає рівно стільки, скільки потрібно для нормального життя. А трапляється й так, що Господь на людину покладає хрест бідності. Це теж є Боже випробування, в якому якщо людина буде вдячна Богові, то не залишиться без того, що є необхідним для земного життя».

Джерело: Офіційний сайт Української Православної Церкви

<-- -->
Прочитано: 904 раз
Поділитися з друзями
Популярные статьи:

Отправить комментарий

*