Найкраща проповідь – це власне життя за Законами Божими — Блаженніший Митрополит Онуфрій (відео)

0 комментариев | Обсудить
24.07.2021 | Категории: Новини Української Православної Церкви

1

Якщо людина живе тим, що проповідує, то своїм життям здобуває серця навіть тих людей, які далекі від Бога, тих людей, яких словом не підкорити.

Про це Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій сказав у своїй проповіді в день пам’яті святої рівноапостольної княгині Ольги, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Як відзначив Предстоятель, свята княгиня Ольга передусім є нашою великою вчителькою і просвітницею. «Вона прославляла Христа не стільки словом, скільки своїм життям», — зауважив він.

Примітно, що й сама свята княгиня Ольга, за словами Його Блаженства, пізнала Бога навіть не завдяки проповіді — вона «усвідомила, що є творінням Божим, і що Бог є Промислитель і Податель життя для кожного творіння на землі».

Як відомо, рівноапостольна княгиня Ольга вирушила до Константинополя, де прийняла Хрещення і вирішила жити з Богом.

Архіпастир пояснив, чому Свята Церква прославляє княгиню Ольгу саме як рівноапостольну.

«Багато людей за її часів прийняли Хрещення. Церква називає її рівноапостольною, тому що вона здійснювала такі ж труди, які робили святі апостоли – вона сповіщала людям про Христа, про вічне життя, про спасіння, — сказав владика. — …Ми знаємо, що святий князь Володимир не прийняв Хрещення за її часів. Але св. кн. Ольга посіяла зерна благочестя, віри в його душу. І ті зерна були дуже плідними, адже весь наш народ був охрещений во ім’я Отця, і Сина, і Святого Духа».

Також, як акцентував Блаженніший владика, свята княгиня Ольга є великою молитовницею нашого народу.

«Св. рівноап. Княгиня Ольга предстоїть перед Богом і молиться за нас, які є дітьми за плоттю і за духом, щоб кожен із нас був благочестивим, щоб кожен жив за тими Законами, які Бог подарував нам», — зазначив він і додав: «Закони Божі не є вимогою для нас, Бог нічого не вимагає. Ці Закони вводять людину у стан блаженства та приводять до Бога, до джерела життя, щастя і спасіння».

За словом Архіпастиря, свята княгиня Ольга, попри її високе становище, проповідувала людям Христа не насильницькими методами, як це часто бувало в історії тієї чи іншої держави, — а власним життям.

«Її життя було найсильнішою проповіддю, — підкреслив Предстоятель — Тому що якщо життя людини розходиться з тим, що вона говорить, то її слова «як мідь та дзвінка або бубон гудячий» (1Кор. 13: 10). А якщо людина живе тим, що проповідує, то своїм життям здобуває серця навіть тих людей, які далекі від Бога, які далекі від бажання стати на шлях Божий, тих людей, яка словом не можуть бути підкорені».

Насамкінець Блаженніший Митрополит Онуфрій закликав усіх своїм життям проповідувати віру Христову. «Можливо, словом ми на когось і вплинемо, комусь щось скажемо, але якщо ми будемо жити по-християнськи, за Законами Божими, то це буде найкраща проповідь, яка принесе користь нам — ми будемо спасенними — і користь багатьом, хто буде поруч із нами. Нехай Господь молитвами святої рівноапостольної княгині Ольги береже всіх нас», – підсумував владика.

Джерело: Офіційний сайт Української Православної Церкви

<-- -->
Прочитано: 670 раз
Поделиться с друзьями
Популярные статьи:

Отправить комментарий

*