Предстоятель розповів, що таке таланти від Бога (відео)

0 коментарів | Обсудить
25.09.2023 | Категорії: Новини Української Православної Церкви

123

У своїй недільній проповіді Блаженніший Митрополит Онуфрій розповів, що Господь наш Іісус Христос, звершуючи Свою спасительну місію, творив багато чудес, навчав людей правил духовного життя і відкривав таємниці життя небесного. У своїй притчі про таланти Господь розповідає, як потрібно проводити життя, та показує його мету. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

«Ніхто не народжується випадково. Життя людині Бог дає в дар, прикрашаючи її своїм Божественним образом, наділяє талантами. Важко зрозуміти, чому один має більше, а інший менше талантів — це таємниця Божа», — зазначив Архіпастир.

Пояснюючи, для чого Бог дає людині таланти, Першосвятитель підкреслив: «Не для того, щоб така талановита людина лежала собі на дивані й тільки пишалася тим, що вона має стільки здібностей». За його словом, «така людина закопує свій талант».

«Таланти Бог дає для того, щоб ми з їхньою допомогою творили добро і так прославляли ім’я Боже та проявляли нашу любов до ближнього», — наголосив він.

Його Блаженство зауважив, що Бог наділив талантами кожну людину, але не всі, наприклад через життєві обставини, користуються ними. Попри всі перешкоди, людина все ж повинна намагатися використовувати дані Богом таланти і через це уподібнюватися Богові.

«Та людина, яка розвиває свої таланти, вдосконалює образ Божий в собі та уподібнюється Богові. Однак той, хто не хоче вживати свої таланти, сам собі відмовляє в щасті та в блаженстві й залишається мертвим духовно», — зазначив Блаженніший владика.

Митрополит Онуфрій побажав кожному зрозуміти, якими талантами нагородив його Бог, та примножувати їх.

«Господь хоче, щоб ми уподібнювалися Йому, щоб ми були щасливими й блаженними, не тільки в цьому житті, а й у житті вічному», — підсумував Предстоятель.

Джерело: Офіційний сайт Української Православної Церкви

<-- -->
Прочитано: 1 327 раз
Поділитися з друзями
Популярные статьи:

Отправить комментарий

*