Головна ціль у випробуваннях – не озлобитися, а зберегти любов до Бога і до ближнього — Блаженніший Митрополит Онуфрій (відео)

0 комментариев | Обсудить
12.10.2023 | Категории: Новини Української Православної Церкви

1

У своїй проповіді в день свята на честь Собору преподобних отців Києво-Печерських, які у Ближніх печерах спочивають, Блаженніший Митрополит Онуфрій розповів, як правильно проходити випробування, повідомляє Інофрмаційно-просвітницький відділ УПЦ.

«Господь заснував Церкву для нашого спасіння, щоб ми, користуючись дарами Божественної благодаті, очищувалися, вдосконалювалися і піднімалися по щаблях духовної досконалості, щоб так ми уподібнювалися Богові», — сказав Архіпастир.

За словом Першосвятителя, в часи, коли Церква переживає випробування, приносяться особливо добрі плоди.

«Преподобні, які жили в різні часи, в різні епохи, принесли плоди праведності, тому що в часи випробувань вони не загубили своєї любові до Бога і до ближнього», — підкреслив він.

Предстоятель звернув увагу, що складність випробувань і їхня ціль в тому, щоб не відпасти від Бога.

«Диявол намагається людину відірвати від Бога, вбити в ній любов до Господа і до ближнього. А наше завдання у цих випробуваннях — показати, що ми маємо сильну любов — і до Бога, і до людей. І звичайно, що в випробуваннях ця любов вдосконалюється», — зазначив Блаженніший владика.

Як наголосив Його Блаженство, «якщо ми приймаємо усі випробування без нарікань, терпимо, боремося з собою, боремося з неправдою, яка є у світі, але боремося молитвою, постом, а не кулаками чи чимось іншим, тоді ми перемагаємо зло і залишаємось вірними Богові».

Він додав, що сьогодні ми переживаємо важкі часи, в які випробовується наша віра.

«Про нас говорять неправду, ображають, щось віднімають… Але у цих випробуваннях ми повинні поводити себе як люди, не губити любові до Бога і до ближнього, не озлоблятися. Тому що мета ворога спасіння людського в тому, щоб людину зробити вмістилищем злоби, — сказав Блаженніший Митрополит Онуфрій. — А злоба веде людину до вічної загибелі, з’їдає самого носителя цієї злоби. Тобто якщо людина наповнюється ненавистю, то сама себе нищить».

Натомість, за словом Архіпастиря, «людина, яка наповнена любові, себе зберігає для вічності. Тому що Бог є любов і в Його Царство входять ті, хто має любов в собі».

«Нехай молитвами преподобних отців Господь допомагає нам, дорогі брати і сестри, все, що зустрічається на життєвому шляху, переносити з вдячністю Господу, з смиренням, з терпінням і не губити своєї любові до Бога і до ближнього. Тоді ми будемо чимось уподібнюватися до преподобних отців, яких сьогодні вшановує Церква, та матимемо надію, що в майбутньому житті сподобимося бути причасниками Царства любові», — побажав Митрополит Онуфрій.

Джерело: Офіційний сайт Української Православної Церкви

<-- -->
Прочитано: 1 234 раз
Поделиться с друзьями
Популярные статьи:

Отправить комментарий

*