Предстоятель — про головне правило взаємовідносин між людьми (відео)

0 коментарів | Обсудить
15.10.2023 | Категорії: Новини Української Православної Церкви

1

У своїй недільній проповіді Блаженніший Митрополит Онуфрій пояснив слова Спасителя: «Як хочете, щоб з вами чинили люди, так і ви чиніть з ними», — повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

«Церква згадує сьогодні Євангельські слова Спасителя про те, як ми маємо жити один з одним», — сказав Архіпастир.

Він підкреслив, що Сам Господь закликає християн чинити з іншими так, як вони хотіли б, щоб чинили з ними.

«Ці слова не потребують особливого роз’яснення, тому що у будь-якій ситуації ми повинні намагатися ставити себе на місце іншої людини і задавати собі питання, як би ми хотіли, щоби з нами в такому випадку вчинили. Звичайно, що кожна людина хоче, щоб до неї ставилися по-доброму», — зазначив Блаженніший владика.

Першосвятитель також звернув увагу, що таким чином Господь нас навчає духовній любові до всіх людей і закликає любити не тільки тих, хто любить нас, а й ворогів.

«Світ живе духовною, Божественною любов’ю — це любов жертовна. Людина, яка так любить свого ворога чи друга, нічого не хоче від нього взамін, тому що знає, що велика нагорода чекає на неї в цьому віці і в майбутньому від Бога. Така людина називається сином Всевишнього. Оскільки Сам Бог любить нас так, хоча ми далеко не всі достойні цієї Божественної любові», — сказав Предстоятель.

«Нехай Господь, молитвами Пресвятої Діви Марії та всіх святих, допомагає нам правильно жити на землі, правильно вибудовувати відносини зі своїми ближніми. Коли людина живе з Богом, то вона отримує від Нього силу жертовно любити світ. Без Бога це неможливо», — підсумував Митрополит Онуфрій.

Джерело: Офіційний сайт Української Православної Церкви

<-- -->
Прочитано: 1 221 раз
Поділитися з друзями
Популярные статьи:

Отправить комментарий

*