Для християн навіть у найтемніші часи є світло в кінці тунелю — це наш Спаситель — Предстоятель (відео)

0 комментариев | Обсудить
12.12.2023 | Категории: Новини Української Православної Церкви

1

У слові в день своєї 33-ї річниці архієрейської хіротонії Блаженніший Митрополит Онуфрій подякував Богу, а також пастві за підтримку та розповів, як варто долати усі спокуси, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Його Блаженство звернувся до ієрархів, священнослужителів та вірних Української Православної Церкви зі словами: «Я хочу в цей день подякувати Богові за те, що Господь сподобив мене, недостойного, великої честі бути єпископом Церкви Христової. Кожного разу, коли я звертаю свій погляд на прожиті роки, то помічаю, що вони пробігли дуже швидко і я нічого особливого не зробив. Якщо й було щось добре, то тільки вашими молитвами і з вашою допомогою».

Архіпастир попросив «святих молитов» у пастви, «тому що молитвами укріпляються стопи людські і молитвою созідається найголовніше, що потрібно для людини — це вічне спасіння».

Першосвятитель нагадав, що цього дня Православна Церква вшановує дивного святого — преподобного Аліпія стовпника, який своїм життям показав, наскільки різноманітні шляхи ведуть до спасіння.

«Преподобний Аліпій прожив на стовпі 53 роки. Він побудував цей стовп на язичницькому кладовищі, де було багато демонів, які нападали на нього. Коли вони кидали в нього каміння, то святий Аліпій прибирав дощечки, що були йому дахом, щоб ніщо не заважало камінню падати на його голову. Так цей дивний подвижник посоромив диявола», — розповів він.

Митрополит Онуфрій звернув увагу, як варто християнам сьогодення долати усі спокуси диявола.

«Сьогодні ми переживаємо непрості часи, терпимо несправедливості, образи — це те «каміння», яке кидають в нас люди, які не знають Бога, які не розуміють Церкви. Ми часто закриваємо себе чимось, щоб ті камені не вдарили нас, а преподобний Аліпій знімав покров і казав: «Бийте мене камінням, я хочу більше постраждати за свого Господа», —  і так переміг тих, хто кидав у нього каміння».

Блаженніший владика додав, що попри усі спокуси, «потрібно дякувати Богові за все, любити Бога і любити ближнього і терпіти все, що Бог попускає». За це, за словом Предстоятеля, «буде велика нагорода, не тільки на землі, а й на небі».

Він подякував усім за спільну молитву та побажав: «Нехай Господь укріпляє вас у ваших трудах, подвигах, дає втіху і надію у найскрутніші хвилини земного життя та в складних випробуваннях».

«Тому що для християнина є завжди світла надія. Хто не знає Христа, для того майбутнє — темне і незрозуміле. А для тих, хто знає і любить Христа, завжди, де б він не був, є світло в кінці тунелю і цим світлом являється наш Спаситель, Господь, Іісус Христос», — підсумував Блаженніший Митрополит Онуфрій.

Джерело: Офіційний сайт Української Православної Церкви

<-- -->
Прочитано: 1 518 раз
Поделиться с друзьями
Популярные статьи:

Отправить комментарий

*