Предстоятель: Людина завжди має себе запитувати: “А що думає про це Бог?”

001

У своїй недільній проповіді Блаженніший Митрополит Онуфрій звернув увагу на слова сліпця, який прозрів завдяки Господу: «…грішників Бог не слухає; але якщо хто шанує Бога і волю Його творить, того слухає» (Ін. 9:31), повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

«Ми часто в своєму житті звертаємося з різними молитвами до Бога. Молимося за себе, за свої гріхи, за успіх, за здоров’я, за багато питань, які ми хочемо вирішити на землі. Ми просимо за рідних, за друзів, за знайомих і взагалі за людей, які знаходяться в біді. Іноді Бог чує нас, а буває, що ми молимося і відповіді немає», – зазначив Блаженніший владика.

За його словом, якщо ми хочемо, щоб наша молитва була сильною, то повинні шанувати Бога і творити Його волю.
«Спаситель сказав: “Хто мене любить, нехай виконує Мої заповіді”. Той, хто каже, що любить Бога, а живе, як хоче, не має любові до Бога. Та людина любить Бога, яка живе згідно зі священними, Божественними законами, по волі Божій», – сказав Митрополит Онуфрій.

Як зауважив Першосвятитель, так жити не просто.

«Буває, що людина входить у конфлікт навіть сама з собою. Їй хочеться одного, а Бог каже робити інше. Я хочу гуляти, відпочивати, а Бог каже: «Молися». Я хочу мстити, а Бог каже: «Прости». Я хочу щось відняти у людини, а Бог каже: «Не віднімай, а навпаки, віддай йому своє». Таким чином ми часто знаходимося в суперечці навіть самі з собою», – пояснив він.

Його Блаженство зазначив, що іноді людям доводиться також вибирати між законами людськими і Божественними.
«Людина завжди має собі ставити питання: “А що Бог думає про це?” І робити не так, як я хочу, як хтось інший хоче, а робити так, як хоче Бог. Тоді це буде корисно і для самої людини, і для оточуючих», – додав Предстоятель.

За словом Блаженнішого Митрополита, саме та віра і та молитва, яка базується на любові до Бога і на творінні волі Божої, є найсильнішою.

«Нехай Господь допомагає нам будувати своє життя на Божественних, священних законах. Тоді у нас буде і сильна молитва, і сильна віра, і всі труднощі, які людина зустрічає в житті, не будуть для неї фатальними, важкими. Вона буде проходити їх легко, як великий корабель проходить через невеличкі хвилі», – побажав Архіпастир.

Джерело: Офіційний сайт Української Православної Церкви

<-- -->
Прочитано: 292 раз
Поділитися з друзями
Популярні статті:

Отправить комментарий

*