Блаженніший Митрополит Онуфрій розповів, що значить перетерпіти випробування цього віку (відео)

0 коментарів | Обсудить
02.05.2023 | Категорії: Новини Української Православної Церкви

Жінок-мироносиць-53-1035x425

«Терпіння — це те наповнення любові, яке ми повинні мати до своїх неприятелів».

Про це сказав Блаженніший Митрополит Онуфрій у своїй проповіді у Неділю третю після Пасхи, святих жон-мироносиць, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

«В усі часи християнської ери були свої випробування. Як правило, були перемішані правда з неправдою. Неправди завжди було більше, але наші предки мужньо все терпіли. Що значить перетерпіти випробування цього віку? Це значить, що ці випробування не мають нас відірвати від Христа, від любові Божої», — пояснив Предстоятель.

Його Блаженство підкреслив, що усі ті, хто ображають християн, неправдою намагаються озлобити їх, насправді мають на меті одне: «Вони хочуть відірвати таку людину від Бога, щоб вона стала такою, як вони».

«Але ми не повинні бути такими. Навіть якщо про нас говорять дуже погано і абсолютну неправду, ми повинні мужньо терпіти і триматися Бога, бути з Богом, жити по священним Божественним законам, які навчають нас любити ворогів своїх, благословляти тих, хто нас проклинає, і молитися за тих, хто нас ображає», — закликав Блаженніший владика.

Він підкреслив, що любити ми повинні всіх, хто нас оточує, але особливо тих, хто є нашими єдиновірцями: «Такі люди мають користуватися особливою любов’ю».

Далі Першосвятитель розтлумачив, що прояви любові можуть бути різними.

«Є любов, наповнена почуттям подяки, а є така любов, яка наповнена терпінням — немає до людини якогось почуття захвату, але є терпіння, терпіння — це те наповнення любові, яке ми повинні мати до своїх неприятелів», — сказав він.

Митрополит Онуфрій побажав молитвами всіх тих, хто любить Христа, хто любив Христа, хто був вірним Його учнем в усіх обставинах цього земного життя, бути мужніми у випробуваннях, які Господь попускає нам на землі, і не озлоблятися ні на кого:

«Якщо засуджувати, то треба тільки себе, більше нікого не треба засуджувати — так учить нас Господь. Тоді ці страждання принесуть солодкий плід праведності, введуть в нашу душу, притягнуть в нашу душу благодать Божу, яка буде втішати нас і буде допомагати достойно проходити земне життя, а коли Господь нас закличе у вічність, то ми будемо причасниками того блаженства, яким насолоджуються святі жони-мироносиці і всі святі, які одвіку вгодили Богові.

Нехай Господь допомагає нам, нехай Господь благословить землю нашу миром. Нехай мир Божий буде не тільки в державі, а в кожному серці нашому, тому що Бог нас закликає до миру».

Джерело: Офіційний сайт Української Православної Церкви

<-- -->
Прочитано: 830 раз
Поділитися з друзями
Популярные статьи:

Отправить комментарий

*