Блаженніший Митрополит Онуфрій пояснив, чому люди не відчувають себе щасливими (відео)

0 коментарів | Обсудить
16.05.2023 | Категорії: Новини Української Православної Церкви

Неділя-про-самарянку-1-1035x425

Попри те, що розбудова життя лише на священних Божественних законах веде людину до вічного спасіння, сьогодні ці закони не в пошані. Про це у своїй проповіді в Неділю про самаряниню сказав Блаженніший Митрополит Онуфрій, передає Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Архіпастир побажав усім Господньої допомоги, «щоб ми вибудовували своє життя на священних Божественних законах».

«Можливо, ці закони сьогодні не у пошані, але це ті заповіді, які корисні для людини й приводять її до такого стану, що вона стає спроможною вмістити в собі вічну живу воду спасіння», — підкреслив він.

Першосвятитель розтлумачив Євангельське зачало дня, про те, що «Господь готовий дати кожній людині благодать живої води».

«Але лише та людина, яка живе згідно з Божественними законами, яка вклоняється Богу в дусі та істині, здатна вмістити в собі цю благодать, — сказав Блаженніший владика. — І ця благодать зробить нас щасливими».

Розмова з самарянкою, за словом Предстоятеля, є багатою богословськими смислами та відкриває нам чимало таємниць майбутнього життя.

Зокрема, Його Блаженство звернув увагу на важливу обставину: щоб «вклонятися Богу в дусі та істині», потрібно знати, Хто Такий Бог.

«Зараз дуже розповсюджена така фраза: “Я визнаю Бога, так, Він є, але Який Він є — це мене не цікавить. Він є, я поставлю свічку і все, щоб Він мене не турбував”. Це не достатнє пізнання Бога. Пізнати те, що Бог є — це лиш половина справи. Людина обдарована від Бога розумом, щоб пізнати Бога, Хто Він є», — наголосив він.

Митрополит Онуфрій підкреслив, що без пізнання Бога неможливо творити Його волю:

«У Бога всі бажання святі, Він хоче, щоб ми знали любов Божу, щоб ми знали добро… Така людина ніколи не скоїть нікому зла, тому що знає — Бог є добро; така людина не буде мати ненависті до кого-небудь, тому що знає — Бог є любов; така людина не буде віднімати щось від іншого, тому що знає — Бог не благословляє так робити; така людина не образить ані свою матір, ані свого батька, ані батька і матері іншої людини, ані свою батьківщину, тому що знає — Бог сказав: “Шануй батька і матір, і благо тобі буде на землі”. Коли людина знає Бога, то вона стає спроможною робити добрі справи… Тоді це духовне поклоніння угодне Богові, таких поклонників Бог Собі шукає».

Як зазначив Предстоятель, «якщо людина служить Богові в дусі і істині, виконує Божі заповіді, то стає здатною вміщати в собі благодать вічного спасіння і блаженства. А це є те єдине, що насправді потрібно людині».

Джерело: Офіційний сайт Української Православної Церкви

<-- -->
Прочитано: 782 раз
Поділитися з друзями
Популярные статьи:

Отправить комментарий

*