Предстоятель розповів, як народжується віра, яка може гори переставляти (відео)

0 коментарів | Обсудить
13.08.2023 | Категорії: Новини Української Православної Церкви

2

У своїй недільній проповіді Блаженніший Митрополит Онуфрій розтлумачив, як християнин здобуває ту віру, яка може і гори переставляти, і демонів виганяти. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Предстоятель нагадав Євангельську історію, в якій Спаситель викрив відсутність справжньої віри апостолів, без якої вони не змогли зцілити отрока, якого мучили демони.

«Ви не змогли вигнати демона, тому що у вас немає віри. Якби ви мали віру, як зерно гірчичне, і сказали горі цій “перейди звідси туди”, вона перейшла б», — сказав він.

Архіпастир пояснив, про яку віру говорив Господь. За його словом, апостоли вже увірували розумом у Христа як в Месію, Сина Божого, Воплощенного Бога.

«Але вони ще не встигли здобути віру серця. Тому що та віра, про яку Господь говорить, — це віра серця. Віра ума народжується від слова, від того, що ми почули, побачили, прочитали. А віра серця народжується від виконання Божественних законів. Коли людина живе згідно зі священними Божественними законами, вона отримує практичний досвід пізнання Бога і від цього богопізнання у людини народжується та віра, про яку Господь сказав, що вона може гори переставляти», — сказав Блаженніший владика.

Першосвятитель підкреслив, що людина, яка вже пізнала Бога, не тільки визнає Його існування, вона ввіряє себе Богові й віддає себе повністю в руки Господа.

«Людина робить це без всякого примусу, без вмовляння себе, вона просто знає, що Бог — це її все і віддатися Богові в руки — це найкраще для неї. Коли така віра ще підкріплюється знанням Бога, то людина отримує надзвичайну Божу благодать, якою може і гори переставляти, і робити все, що потрібно робити», — наголосив Митрополит Онуфрій.

Джерело: Офіційний сайт Української Православної Церкви

<-- -->
Прочитано: 863 раз
Поділитися з друзями
Популярные статьи:

Отправить комментарий

*