Предстоятель розповів, що найбільш цінні дари Бог дає за молитву з терпінням і смиренням (відео)

0 коментарів | Обсудить
22.09.2023 | Категорії: Новини Української Православної Церкви

3

«Молитва — це духовне золото». Про це сказав Блаженніший Митрополит Онуфрій у своїй проповіді у день свята Різдва Пресвятої Владичиці нашої Богородиці і Приснодіви Марії, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Блаженніший владика нагадав церковне передання про народження Пресвятої Богородиці й особливо звернув увагу на терпіння батьків Діви Марії, яке принесло такий великий плід — Доньку, Яка стала Божою Матір’ю.

«З цієї священної історії ми навчаємося, як треба молитися, — зауважив Архіпастир. — Кожна людина має певні потреби, з якими звертається до Бога. Іноді Господь відповідає на наше прохання відразу, а іноді через певний час. Буває, що ми, не дочекавшись, перестаємо молитися. Але чим цінніший дар, тим більш терпеливою має бути молитва. Якщо ми просимо того, що корисне нам для спасіння, воно завжди подається Богом. Молитва, яка випросила у Бога благословенну Діву Марію, продовжувалася майже 50 років».

Першосвятитель ще раз підкреслив, що чим духовно дорожче те, що ми просимо у Бога, тим «довшою, більш глибокою, смиренною і терпеливою має бути молитва».

«Молитва — це духовне золото, — наголосив він. — У матеріальному світі за золото можна отримати, що хочеш: і одяг, і їжу, і житло, і все інше, що потрібно. Так і в духовному сенсі — сьогодні людина не має нічого достойного, але якщо буде молитися, то завтра може мати дуже багато».

Митрополит Онуфрій також зазначив, що «чим більше людина смиряється перед Богом, тим сильніша її молитва».
«Нехай Господь допомагає нам молитися, щоб Бог послав мир на нашу землю та в кожну людську душу, щоб подарував нам те, що потрібно для земного життя, хліб насущний на кожен день, і, головне, щоб Господь подарував нам вічне спасіння на Небі», — побажав Його Блаженство.

Джерело: Офіційний сайт Української Православної Церкви

<-- -->
Прочитано: 1 280 раз
Поділитися з друзями
Популярные статьи:

Отправить комментарий

*