Коли ми отримуємо те, про що просили у молитві, то повинні не забувати про вдячність Богові — Предстоятель (відео)

0 коментарів | Обсудить
13.02.2024 | Категорії: Новини Української Православної Церкви

2

У своїй недільній проповіді Блаженніший Митрополит Онуфрій розповів про важливість віри для отримання того, про що просимо у молитві, від Бога та вдячності за благодіяння Божі, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Архіпастир зазначив, що зцілення Спасителем сліпого чоловіка відбулося по його вірі. Першосвятитель пояснив, що люди можуть увірувати від слова Божого, Священного Писання, а також від свідчення інших людей про Господа. Сліпець повірив в Бога зі слів інших людей, які розповіли йому, Хто такий Месія, а також про те, що Він зцілює різні немочі людські. Тоді він звернувся до Бога з молитвою, і Господь зцілив його.

«Кожна людина у своєму житті щось просить у Бога, — продовжив Предстоятель. — Більшість з нас просять того, що потрібно для життя сьогодні. Більш досконалі моляться, щоб Бог простив їм гріхи. А ще більш досконалі просять, щоб Бог помилував їх».

Як підкреслив Блаженніший владика, Господь по-різному відкликається на наші молитви, іноді швидко, іноді через багато років, як це було з праведними Іоакимом і Анною, які просили послати їм дитину. Господь відповів на їхні молитви через п’ятдесят років і подарував «таку чудесну дитину, яка стала Матір’ю Божою».

«Коли ми отримуємо за свої молитви якийсь дар, то повинні не забувати бути вдячними, — наголосив він. — Коли ми отримуємо від Бога якісь милості, то повинні ще більше укріплятися у своєму слідуванні за Господом і прославляти Його. Таких людей Бог прославляє ще в цьому земному житті».

Його Блаженство побажав пастві допомоги Божої, щоб більше і більше укріплятися у вірі, а також вести благочестиве життя, прикрашене молитвою, постом та добрими справами.

«Коли ми так будемо робити, то Господь буде зцілювати наші немочі, буде допомагати нам у всьому, у чому ми маємо потребу в нашому земному житті. А головне, Господь подарує нам вічне спасіння на Небі у Христі Іісусі Господі нашому», — сказав Блаженніший Митрополит Онуфрій.

Джерело: Офіційний сайт Української Православної Церкви

<-- -->
Прочитано: 1 069 раз
Поділитися з друзями
Популярные статьи:

Отправить комментарий

*