Голова Комітету з біоетики та етичних питань відвідав міжнародну науково-богословську конференцію в Італії

0 комментариев | Обсудить
09.09.2014 | Категории: Новини Української Православної Церкви

Голова Комітету з біоетики та етичних питань відвідав міжнародну науково-богословську конференцію в Італії

З 2 по 5 вересня з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія Преосвященніший єпископ Макарівський Іларій, Голова Комітету з біоетики та етичних питань при Священному Синоді УПЦ, на запрошення організаторів відвідав міжнародну науково-богословську конференцію з православної духовності «Блаженні митротворці», яка відбувалася в монастирі Бозе, Італія.

У потужному науково-богословському форумі взяли участь провідні богослови та науковці, представники усіх Помісних Православних Церков. Преосвященнішого Владику супроводжував прес-секретар Макарівського вікаріатства, співробітник Відділу благодійності та соціального служіння УПЦ архімандрит Філарет (Єгоров).

Священнослужителі взяли участь у дискусіях, розповідали про ситуацію в Україні, зазначали, як важливо зараз усім молитися за мир у нашій державі. Особливу увагу вони зосередили на тому, яка допомога надається Православною Церквою сім’ям, що постраждали в результаті бойових дій на Сході нашої держави, військовослужбовцям та всім нужденним.

4 вересня в рамках проведення конференції Преосвященніший Іларій відвідав місто Турин, де в кафедральному соборі помолився перед Святою Плащаницею Спасителя. Було вознесено особливу молитву за Українську Православну Церкву, нашу Богом храниму державу та її народ.

Цього ж дня в Бозе єпископ Іларій взяв участь у літії за українцями, які 100 років тому загинули у концентраційному таборі Талергоф (Австрія), та за загиблими на Сході України. Літію очолив Преосвященніший єпископ Львівський і Галицький Філарет, що також був учасником конференції. Після літії священнослужителі звершили чин славлення з піднесенням молитви до священномученика Максима Сандовича, якого було страчено у Талергофі без суду й слідства у 1914 р.

Джерело: Офіційний веб-сайт Української православної церкви

<-- -->
Прочитано: 844 раз
Поделиться с друзьями
Популярные статьи:

Отправить комментарий

*