КИЇВ. Блаженніший Митрополит Онуфрій зустрівся із заступником Київського міського голови Ганною Старостенко та в.о. директора департаменту культури КМДА Діаною Поповою

0 комментариев | Обсудить
21.09.2014 | Категории: Новини Української Православної Церкви

18 вересня Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій у своїй резиденції на території Святої Успенської Києво-Печерської Лаври зустрівся із заступником Київського міського голови з гуманітарної політики Ганною Старостенко та виконуючою обов’язки директора департаменту культури Київської міської державної адміністрації Діаною Поповою.

Темою зустрічі була роль Української Православної Церкви у врегулюванні питання розташування вимушених переселенців зі Сходу по всій Україні та в місті Києві зокрема.

У столиці сьогодні перебуває близько тридцяти тисяч переселенців зі Сходу, серед них — 9 тисяч дітей дошкільного та шкільного віку. Усі діти влаштовані в дитсадочки та школи, проте не всі дорослі працевлаштовані — тільки 1 тисяча стала на облік і лише сто знайшли роботу. З настанням холодів можуть виникнути проблеми із розташуванням переселенців, тому представники Київської міської державної адміністрації говорили про важливість інформування мешканців Донецької та Луганської областей про можливість проживання в інших регіонах України, в тому числі — при монастирях та храмах УПЦ.

Протоієрей Іоанн Хорошковатий, священик храму святого великомученика Георгія, що розташований біля столичного залізничного вокзалу, розповів Блаженнішому Владиці та представникам КМДА про досвід роботи свого приходу із переселенцями, адже значна частина їх після прибуття до Києва звертається за допомогою саме до привокзального храму.

Наприкінці зустрічі Блаженніший Митрополит Онуфрій запевнив гостей, що Українська Православна Церква докладає й надалі докладатиме усіх зусиль по стабілізації ситуації на Сході, підтримання громадян цього регіону, які змушені були покинути свої домівки та надання їм посильної допомоги.

Предстоятель благословив представників КМДА та передав благословення Київському міському голові Віталію Кличкові, побажавши йому Божої підтримки у справі духовного розвитку та процвітання столиці.

Джерело: Офіційний веб-сайт Української православної церкви

<-- -->
Прочитано: 978 раз
Поделиться с друзьями
Популярные статьи:

Отправить комментарий

*