Учні Православного центру здійснили паломницьку поїздку до Чернігова

1 червня 2015 року з благословіння намісника Свято-Покровського монастиря «Голосіївська пустинь» архімандрита ІСААКІЯ відбулась паломницька поїздка учнів Православного центру до Чернігова.

В поїздці взяли участь учні, які показали високі результати за підсумками навчального року та учасники вікторини «По сторінках Старого та Нового Заповітів», яка відбулась в стінах нашого навчального закладу.

В ході паломництва учні відвідали комплекс Троїцько-Іллінського монастиря на Болдиних горах, який був заснований в XI ст. прп. Антонієм Печерським; Антонієві печери, де в свій час знаходив усамітнення для молитвенних подвигів преподобний Антоній – засновник Києво-Печерської Лаври, а також помешкання преподобного Лаврентія Чернігівського, де мали змогу ознайомитись з його тогочасним побутом та особистими речами.

У Троїцькому соборі учні поклонились мощам Чернігівських угодників: свт. Феодосія Чернігівського, прп. Лаврентія Чернігівського та свт. Філарета Гумілевського.

На території Чернігівського єпархіального управління зустрілись зі студентами та викладачами Чернігівського Духовного Училища, які радо приймали нашу паломницьку групу.

В ході подальшої екскурсії учні відвідали Єлецький Успенський жіночий монастир, заснований в XI ст. чернігівським князем Святославом Ярославовичем, де помолились перед чудотворною Єлецькою іконою Божої Матері.

Звіт про паломницьку поїздку представлено у фотографіях:

<-- -->
Прочитано: 889 раз
Поділитися з друзями
Популярные статьи:

Отправить комментарий

*