Блаженніший Митрополит Онуфрій взяв участь у Зібранні Предстоятелей Помісних Церков, що відбулося в Швейцарії

0 комментариев | Обсудить
28.01.2016 | Категории: Новини Української Православної Церкви

27 січня Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій прибув до України після візиту до швейцарського міста Шамбезі, де проходило Передсоборне зібрання Предстоятелів Помісних Православних Церков.

Його Блаженство брав учать у Синаксисі у складі офіційної делегації Руської Православної Церкви, очолюваної Святійшим Патріархом Московським і всієї Русі Кирилом. Про це повідомляє Інформаційний відділ УПЦ.

За попередньою інформацією, що буде незабаром офіційно оприлюднена, результатом Синаксису стало остаточне визначення дати та місця проведення Всеправославного собору, а також тем для розгляду його учасниками. Він пройде з 16 по 27 червня 2016 року на острові Крит – у місті Ханія на території Критської православної академії.

Для винесення на Собор були затверджені теми: “Місія Православної Церкви в сучасному світі”, “Православна діаспора”, “Автономія та спосіб її проголошення”, «Значення посту і дотримання його сьогодні», «Відносини Православної Церкви з іншим християнським світом». Проект документу “Таїнство шлюбу і перешкоди до нього” був підписаний главами делегацій всіх Помісних Церков, за винятком Грузинської та Антіохійської Православних Церков.

Також на Синаксисі були прийняті рішення про заснування Всеправославного секретаріату, про участь інославних спостерігачів на початку і завершенні роботи Собору та про спільне покриття витрат, пов’язаних з Собором.

Джерело: Офіційний сайт Української Православної Церкви

 

<-- -->
Прочитано: 648 раз
Поделиться с друзьями
Популярные статьи:

Отправить комментарий

*