Хор учнів МДПУ став лауреатом першої премії Всеукраїнського фестивалю православного співу

З благословення Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, під патронатом Намісника Успенської Києво-Печерської Лаври митрополита Вишгородського і Чорнобильського Павла 4 лютого 2016 року в Трапезному храмі Лаври пройшов Перший Всеукраїнський фестиваль православного співу.

На фестивалі виступали хорові колективи столиці: храму Казанської ікони Божої Матері, храму святого апостола і євангеліста Марка, храму Благовіщення Пресвятої Богородиці, храму ікони «Всіх скорботних Радість», також учні Монастирського духовно-професійного училища ім. прп. Іоана Дамаскіна Свято-Покровського Голосіївського чоловічого монастиря і вокальний ансамбль «Коляда». У виконанні учасників фестивалю прозвучали як народні різдвяні, так і богослужбові піснеспіви.

На початку заходу була проспівана спільна молитва «Царю Небесний», після чого зі вступним вітальним словом до всіх присутніх звернувся архімандрит Роман (Підлубняк), регент хору Київських Духовних шкіл.

Виконання духовних піснеспівів та колядок дало змогу поринути в дивовижну атмосферу різдвяних свят, дозволило поринути в світ внутрішніх емоцій та переживань і отримати величезну духовну насолоду.

Усі учасники із хвилюванням чекали результатів фестивалю, про які оголосив викладач Київської Духовної Академії архімандрит Маркел (Павук). Він зазначив професійний рівень колективів, котрі виконали прекрасні піснеспіви. Лауреатом першої премії став учнівський хор нашого училища. Перемога стала для нас приємною несподіванкою та нагородою за старання і плідну працю.

По завершенні фестивалю всім учасникам були вручені дипломи та пам’ятні подарунки.

Фестиваль православного співу став прекрасною можливістю для  духовно-культурного збагачення і підвищення професійного рівня колективу. Подарував відчуття істинного свята Віри, Надії і Любові.

Святий Іоан Златоуст говорив: «Спів має бути співом серця, а не одних вуст: кожен звук голосу повинен бути звуком серця, виразом думки». Високе призначення хорового співу – линути в душі людей, наповнювати їх красою, радістю та світлом, сприяти добру і милосердю.

Але найважливішу оцінку нашого служіння ми отримуємо не від людей, а від Бога, для прославлення Імені Якого всі і були зібрані на православному фестивалі.

 

 

 

<-- -->
Прочитано: 628 раз
Поделиться с друзьями
Популярные статьи:

Отправить комментарий

*