Київська духовна академія проведе щорічну студентську конференцію

0 комментариев | Обсудить
05.02.2016 | Категории: Новини Української Православної Церкви

Науковий захід буде присвячений 150-ій річниці з дня преставлення святителя Філарета Чернігівського.

9 березня, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, у стінах Київської духовної академії і семінарії відбудеться VIІ щорічна студентська конференція «Студентська наука в духовній школі». Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на сайт КДАіС.

Читайте також: Представники УПЦ взяли участь в міжнародній науковій конференції «Розвиток медичного капеланства в Україні»

У 2016 році Українська Православна Церква святкує 150-ту річницю з дня преставлення святителя Філарета (Гумілевського), архієпископа Чернігівського і Ніжинського. Цей видатний ієрарх увійшов в історію, перш за все, як талановитий церковний вчений. Він залишив значну творчу спадщину в галузі біблеїстики, догматичного богослов’я, церковної історії, джерелознавства, патрології.

Щорічна студентська конференція при Київських духовних школах є одним із заходів, присвячених ювілею преставлення святителя Філарета (Гумілевського).

Дивіться також: Семінаристи власноруч підготували зворушливе привітання для нечуючих (+ВІДЕО)

За традицією, в рамках конференції будуть працювати біблійна, богословська, історична та церковно-практична секції.

14 квітня 2009 року Священний Синод Української Православної Церкви, шануючи внесок святителя Філарета в розвиток Православ’я в Україні, а також в становлення вітчизняної богословської та церковноісторичної науки, прославив його в лику місцевошанованих святих.

Джерело: Офіційний сайт Української Православної Церкви

<-- -->
Прочитано: 895 раз
Поделиться с друзьями
Популярные статьи:

Отправить комментарий

*