В день Славного Воскресіння Христового Блаженніший Митрополит Онуфрій очолив пасхальне богослужіння у Києво-Печерській Лаврі

0 комментариев | Обсудить
16.04.2017 | Категории: Новини Української Православної Церкви

В ніч з 15 на 16 квітня 2017 року, свято Світлого Христового Воскресіння, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив пасхальну утреню та урочисту Божественну літургію в Трапезному храмі преподобних Антонія і Феодосія Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Перед початком пасхальної полуношниці Архіпастир роздав віруючим Благодатний Вогонь, що був доставлений у Велику Суботу з Єрусалиму в Україну офіційною делегацією УПЦ.

Його Блаженству співслужили намісник обителі митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, архієпископ Бучанський Пантелеімон, архієпископ Макарівський Іларій, єпископ Іріпнський Климент, єпископ Бородянський Варсонофій та духовенство монастиря.

За богослужінням молилися тисячі вірян Української Православної Церкви.

Пасха Христова — торжество із торжеств. Про це говорить, зокрема, у своєму Слові св. Єпіфаній Кіпрський: «Свято Пасхи урочистіше від усіх свят: воно становить для всього світу торжество оновлення і спасіння. Це свято – глава і верх всіх свят…». Церква в священних піснеспівах називає Пасху великою, тою, яка відкриває нам райські двері, Неділею святою, світлим Христовим Воскресінням, закликає до її прославлення землю і небо, світ видимий і невидимий.

Наприкінці пасхальної утрені митрополит Антоній виголосив  огласительне Слово на Святу Пасху святителя Іоанна Златоуста.

Після заамвонної молитви на Літургії Предстоятель очолив освячення артоса.

Крім історичного, Пасха має ще й есхатологічний зміст, тобто той, що стосується майбутнього віку. У Таїнстві Хрещення людина вмирає і воскресає разом з Христом для вічного життя, але ми бачимо, що все життя людини є ніби продовженням Хрещення: протягом життя ми щодня “вмираємо” в боротьбі з гріхом, а “остаточно” воскреснемо в День загального воскресіння, після якого смерті вже не буде. І ті з нас, хто буде з Христом в Його Царстві, стануть учасниками «весільного бенкету Христа і Його Церкви» – Пасхи, яка триватиме вічно.

Джерело: Офіційний сайт Української Православної Церкви

 

<-- -->
Прочитано: 566 раз
Поделиться с друзьями
Популярные статьи:

Отправить комментарий

*