У Почаївській Лаврі урочисто відзначили день пам’яті преподобного Амфілохія

0 комментариев | Обсудить
13.05.2017 | Категории: Новини Української Православної Церкви

Святкове богослужіння зібрало духовенство та численну паству з різних куточків України

12 травня 2017 року в Свято-Успенській Почаївській Лаврі відбулися урочисті богослужіння з нагоди свята обрітення святих нетлінних мощей преподобного Амфілохія, чудотворця Почаївського. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на сайт Почаївської Лаври.

Святкування дня пам’яті преподобного Амфілохія в Почаївській обителі розпочалися 10 травня хресним ходом зі святими мощами преподобного вулицями міста, навколо монастирських стін.

У сам день свята урочисту Літургію в Преображенському соборі, як і напередодні всенічне бдіння, очолив митрополит Хустський і Виноградівський Марк. Його Високопреосвященству співслужили митрополит Тернопільський і Кременецький Сергій, митрополит Вінницький і Барський Симеон, митрополит Чернігівський і Новгород-Сіверський Амвросій, намісник обителі митрополит Почаївський Володимир, архієпископ Бучанський Пантелеімон, архієпископ Володимир-Волинський і Ковельський Володимир, ректор Почаївської духовної семінарії єпископ Шумський Серафим.

За богослужінням зі словом проповіді до чисельної пастви звернувся митрополит Марк.

Після Божественної літургії рака з нетлінними мощами преподобного Амфілохія була хресним ходом перенесена до Печерного храму Лаври.

Фотоматеріали сайту Почаївської семінарії та Чернігівської єпархії

<-- -->
Прочитано: 698 раз
Поделиться с друзьями
Популярные статьи:

Отправить комментарий

*