У день Воздвиження Хреста Господнього Предстоятель УПЦ очолив Божественну літургію у Києво-Печерській Лаврі (+відео)

0 комментариев | Обсудить
27.09.2017 | Категории: Новини Української Православної Церкви

2

27 вересня 2017 року, у день свята Воздвиження Чесного і Животворящого Хреста Господнього, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив Божественну літургію на площі біля Хрестовоздвиженського храму Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Його Блаженству співслужили намісник обителі митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, митрополит Саратовський і Вольський Лонгін, архієпископ Гурій (Кузьменко), архієпископ Ровеньківський і Свердловський Пантелеімон та духовенство монастиря.

Після читання Святого Євангелія Блаженніший Владика звернувся до пастви зі словом проповіді. Архіпастир розповів вірним про Животворящий Хрест Господній, історію його віднайдення та Воздвиження, а також пояснив значення Чесного Хреста для життя християн. “Хрест є силою нашого спасіння. Через нього Господь посилає нам силу для подолання своїх недоліків”, – наголосив Предстоятель.

Під час Літургії була піднесена сугуба молитва про мир в Україні.

За богослужінням було звершено дві хіротонії: священницька – над дияконом Іваном Благою та дияконська – над студентом заочного сектору Київської духовної семінарії Іваном Кременком.

Наприкінці богослужіння священнослужителі на чолі з Предстоятелем вклонилися Чесному Хресту, після чого Блаженніший Владика привітав вірних зі святом Воздвиження та побажав, щоб Господь зміцнював нас на шляху земної подорожі і допомагав досягнути вічного спасіння у Христі Іісусі.

Нагадаємо, напередодні Блаженніший Митрополит Онуфрій очолив всенічне бдіння з чином Воздвиження Хреста у Трапезному храмі Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври.

<-- -->
Прочитано: 500 раз
Поделиться с друзьями
Популярные статьи:

Отправить комментарий

*