Відбулось урочисте відкриття православного кінофестивалю “Покров” (+відео)

0 комментариев | Обсудить
07.10.2017 | Категории: Новини Української Православної Церкви

Кінофорум триватиме до 8 жовтня.

6 жовтня 2017 року, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія в Національній опері України ім. Тараса Шевченка відбулась церемонія відкриття ХV Міжнародного фестивалю православного кіно «Покров». Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ. 

Цього року фестиваль «Покров» присвячений молоді та триватиме під девізом «Молодість не байдужа». На головні призи фестивалю претендують 60 фільмів з України, Білорусії, Грузії, Фінляндії, Вірменії, Литви, Латвії, Киргизії, Польщі, Сербії та Росії в номінаціях анімаційного, короткометражного, документального та повнометражного кіно.

На початку урочистого заходу, присутні переглянули відеопривітання Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Онуфрія, з благословення якого відбувається православний кінофорум. Архіпастир подякував організаторам та учасникам за участь у великій справі відтворення в людині здорового християнського образу. “Фестиваль дає змогу показати стрічки, в яких зображається краса духовниго життя та християнських чеснот”, - наголосив Блаженніший Владика.

В рамках традиційної акції милосердя архієпископ Обухівський Іона вручив церковну нагороду та сертифікат мецената фестивалю – компанії “Smart” – на суму 10000 доларів художнику з обмеженними фізичними можливостями Феодору Романову.

Також, з рук церковних ієрархів отримали нагороди  психолог та координатор православних волонтерів Анна Лелик та організатори паломницького агенства Михаїла Кацко та Михаїла Соколова.

Цьогорічну премію “Милосердя” отримала вдова відомого режисера православного кіно і багаторічного учасника кінофестивалю “Покров” Олександра Столярова – Юлія Столярова.

Перед глядачами із привітанням виступив президент фестивалю «Покров» народний депутат України Андрій Деркач, який вже в 15-й раз оголосив про відкриття кінофоруму.

Після урочистої церемонії відкриття увазі глядачів була запропонована світова прем’єра фільму «Хрещення Русі» (режисер Максим Беспалий, компанія «Бабич-дизайн» і «Стар Медіа»).

Перегляди конкурсних робіт будуть організовані в київському «Будинку кіно» (вул. Саксаганського, 6) 6, 7 і 8 жовтня з 10.00 до 22.00. З детальний розкладом показів можна ознайомитись на нашому сайті та на сайті кінофестивалю. 

Фестиваль православного кіно «Покров» започатковано з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира (Сабодана, +2014) у 2003 році. За 14 років існування проекту десятки тисяч людей побачили сотні кінокартин.

Джерело: Офіційний сайт Української Православної Церкви

<-- -->
Прочитано: 562 раз
Поделиться с друзьями
Популярные статьи:

Отправить комментарий

*