Предстоятель УПЦ освятив собор та звершив Божественну літургію у м. Нетішин

0 комментариев | Обсудить
15.10.2017 | Категории: Новини Української Православної Церкви

5

15 жовтня 2017 року, у Неділю 19-ту після П’ятидесятниці, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив Божественну літургію в Соборі на честь ікони Божої Матері “Неопалима Купина” м. Нетішин Шепетівської єпархії. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Перед Божественною літургією Предстоятель звершив чин великого освячення храму.

Його Блаженству співслужили митрополит Хмельницький і Старокостянтинівський Антоній, митрополит Володимир-Волинський і Ковельський Володимир, архієпископ Уманський і Звенигородський Пантелеімон, архієпископ Конотопський і Глухівський Роман, єпископ Шепетовський і Славутський Євсевій, духовенство Шепетівської єпархії та гості у священному сані.

Після читання Святого Євангелія Блаженніший Владика звернувся до численної пастви зі словом проповіді.

За Літургією була піднесена сугуба молитва про мир в Україні.

Після богослужіння Предстоятель нагородив орденом Ярослава Мудрого настоятеля собору протоієрея Віктора Тишкуна та орденом святого апостола Андрія Первозванного – благодійника Миколу Сергійовича Панащенка, який доклав зусиль для будівництва храму.

Цього ж дня Блаженніший Митрополит Онуфрій зустрівся з настоятелем і парафіянами Свято-Успенського храму села Птича Дубенського району Рівненської області.

Незважаючи на 5 судових рішень у цій справі, що підтверджують права громади на будівлю храму, з 2015 року і до сьогодні вірні Свято-Успенської парафії с. Птича не мають можливості звершувати богослужіння у своєму храмі.

Блаженніший Владика звернувся до пастви Успенського храму зі словами підтримки. Архіпастир запевнив вірних, що за них молиться уся Українська Православна Церква, благословив їх та побажав терпіння і духовної витривалості.

Нагадаємо, напередодні Предстоятель звершив всенічне бдіння в Успенському соборі Києво-Печерської Лаври.

<-- -->
Прочитано: 784 раз
Поделиться с друзьями
Популярные статьи:

Отправить комментарий

*