Блаженніший Митрополит Онуфрій очолив Літургію в Неділю святих отців I Вселенського Собору (+відео)

0 комментариев | Обсудить
09.06.2019 | Категории: Новини Української Православної Церкви

1

9 червня 2019 року, в Неділю 7-му після Пасхи, святих отців I Вселенського Собору, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив Божественну літургію в Успенському соборі Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ. 

Його Блаженству співслужили митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, архієпископ Бучанський Пантелеімон, архієпископ Вінницький і Барський Варсонофій, єпископ Вознесенський і Первомайський Олексій, вікарій Східно-Американської єпархії єпископ Манхеттенський Миколай (Руська Православна Церква Закордоном), єпископ Баришівський Віктор, ректор КДАіС єпископ Білогородський Сильвестр, а також братія Лаври та гості у священному сані.

За богослужінням молилися парафіяни та паломники обителі.

Після читання Святого Євангелія Предстоятель звернувся до вірян зі словом проповіді.

Під час Літургії була піднесена сугуба молитва про мир в Україні та про єдність Православної Церкви.

Блаженніший Митрополит Онуфрій звершив дияконську хіротонію над студентом 2 курсу магістратури Київської духовної академії Сергієм Благою.

На завершення було звершено чин славлення з молитвою до святих отців I Вселенського Собору. Після чого Архіпастир привітав паству зі святом та розповів, як захищали Православ’я святі отці, пам’ять яких сьогодні святкує Церква. Блаженніший владика пояснив, чому так важливо берегти чистоту Православної віри.

«Ми повинні дякувати Богові за те, що Він сподобив нас бути спадкоємцями тих мужніх святих отців, які були учасниками І-го Вселенського Собору, які захищали чистоту Святої Православної віри і ми повинні зберігати цю віру чистою, неушкодженою, — зазначив він. — Ні в чому ані додавати, ані прибирати від цієї віри. І якщо навіть нас буде небагато, мало, віра переможе. Тому, що Істина — це Христос, а Христос — це перемога. Нехай Господь допомагає нам бути хранителями Святої Православної віри й трудівниками цієї віри, жити нею».

Джерело: Офіційний сайт Української Православної Церкви

<-- -->
Прочитано: 1 раз
Поделиться с друзьями
Популярные статьи:

Отправить комментарий

*