Блаженніший Митрополит Онуфрій розповів, як кожен може навчитися молитві (+відео)

0 комментариев | Обсудить
25.06.2019 | Категории: Новини Української Православної Церкви

2

Ми не можемо стати пустельниками, яким був прп. Онуфрій Великий, та ми можемо перетворити свою душу на «духовну пустелю» — не в сенсі спустошення, а в сенсі очищення від суєти і пристрастей.

Про це в день пам’яті свого небесного покровителя — преподобного Онуфрія Великого — сказав Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

«Здавалося б, що ми не можемо наслідувати преподобного Онуфрія, тому що не можемо стати пустельниками, нести той образ суворого життя, яке він провів. Однак ми можемо зробити інше. У кожної людини є душа, і Господь каже, що “коли молишся, увійди до своєї комірчини, зачини свої двері, і помолися Отцеві своєму, що в таїні; а Отець твій, що бачить таємне, віддасть тобі явно” (Мф. 6: 6)», — закликав усіх до старанної щоденної молитви Предстоятель УПЦ.

На переконання Блаженнішого владики, душа має бути схожою на «духовну пустелю» — «не у сенсі спустошення, а у сенсі очищення від суєти, від пристрастей, самолюбства, заздрощів, злоби, людиноненависництва».

«Коли ми звільняємо душу від цих духовних хвороб, душа стає місцем, що є “духовною пустелею”, і туди людина має заходити розумом своїм і творити там молитву, — пояснив Його Блаженство. — Там має просити в Бога благодаті, щоб Він дав сили любити своїх ближніх, любити своїх ворогів, тих, хто ненавидить нас. Якщо людина все це виконує, проводить праведне духовне життя, то завжди отримує в Бога ліки для своєї душі».

За словами Архіпастиря, ми часто шукаємо щастя і мир не там, де вони є, — в алкоголі, наркотиках, грошах, та «щастя знаходиться не у світу, воно знаходиться у Бога». «Прп. Онуфрій Великий знайшов у пустелі духовну святість, щастя, радість і мир… Та людина, яка живе з Богом — вона може бути багатою чи бідною, може бути вченою чи простою, та обов’язково знаходить для себе мир, щастя і радість», — додав владика.

Блаженніший Митрополит Онуфрій розповів, наскільки важливо щодня читати молитви. «Вранці 10-15 хвилин, ввечері, перед і після вживання їжі, коли нічим не зайняті — треба старатися читати молитву. Читати Іісусову молитву: «Господи Иисусе Христе, Сыне Божий, помилуй мя, грешнаго», або Пресвятій Богородиці, або якусь іншу молитву, але щоб розум був зайнятий Божественним ділом. Коли у розум вкладаємо слова молитви, то від нього йдуть думки, що несуть світлу, добру енергію, яка освітлює людину і все, що навколо неї», — резюмував Предстоятель.

Джерело: Офіційний сайт Української Православної Церкви

<-- -->
Прочитано: 547 раз
Поделиться с друзьями
Популярные статьи:

Отправить комментарий

*