Підсумки Священного Синоду УПЦ від 28 липня 2019 року

0 комментариев | Обсудить
29.07.2019 | Категории: Новини Української Православної Церкви

123

28 липня 2019 року, після Божественної літургії з нагоди 1031-ї річниці Хрещення Київської Русі та дня пам’яті рівноапостольного великого князя Володимира, на території Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври під головуванням Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія відбулось засідання Священного Синоду Української Православної Церкви, під час якого були розглянуті поточні питання, що регулюють різні сторони церковного життя. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

15 червня 2019 року Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звернувся до Святішого Патріарха Московського і всієї Русі Кирила з проханням сприяти у помилуванні та звільненні всіх українських полонених, які перебувають на території Російської Федерації. Того ж дня, Його Блаженство направив листа до Президента України В.О. Зеленського з проханням про відновлення процесу обміну полоненими, а також помилування і звільнення полонених, які знаходяться на території України. Зважаючи на це, Священний Синод підтримав ініціативу Блаженнішого Митрополита Онуфрія щодо відновлення процесу обміну полоненими, звільнення ув’язнених та встановлення миру на Донбасі. Члени Синоду наголосили на важливості обміну полоненими у форматі «всіх на всіх». А також була створена Комісія з питань обміну полоненими та звільнення ув’язнених, до якої увійшли Преосвященний архієпископ Ніжинський і Прилуцький Климент; Преосвященний єпископ Баришівський Віктор, вікарій Київської Митрополії та протоієрей Владислав Діханов, голова Синодального відділу Української Православної Церкви з соціально-гуманітарних питань.

Рішенням Священного Синоду в с. Рихли Коропського району Чернігівської області Миколаївський Пустинно-Рихлівський чоловічий монастир Ніжинської єпархії реорганізований на жіночий монастир. Відповідно до цього рішення, затверджена настоятелька цієї обителі.

Розглянувши рапорти єпархіальних архієреїв, Священний Синод затвердив нових настоятельок 4-х жіночих монастирів: Благовіщенського жіночого монастиря Рівненської єпархії; на честь ікони Божої Матері «Живоносне Джерело» Хмельницької єпархії; Богородицького Горбанівского жіночого монастиря Полтавської єпархії та на честь св. прп. Афанасія Афонського Чернівецько-Буковинської єпархії. Також було звільнено з посади намісника (ігумена) Свято-Іллінського чоловічого монастиря Сєвєродонецької єпархії.

Наостанок, Священний Синод вніс до Церковного календаря Української Православної Церкви день пам’яті священномученика пресвітера Володимира Троєпольського, який був прославлений Архієрейським Собором Руської Православної Церкви Закордоном у листопаді 1981 року.

Джерело: Офіційний сайт Української Православної Церкви

<-- -->
Прочитано: 551 раз
Поделиться с друзьями
Популярные статьи:

Отправить комментарий

*