Предстоятель: Великий подвиг людини — навчити іншого жити за Євангельськими заповідями (+відео)

0 комментариев | Обсудить
02.09.2019 | Категории: Новини Української Православної Церкви

111

Про це в День знань сказав Блаженніший Митрополит Онуфрій, звертаючись із напутнім словом до студентів Київської духовної академії і семінарії, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Предстоятель розповів, чим духовні школи відрізняються від світських, зазначивши, що «в духовній школі знання поєднуються з життям».

«Ми повинні пам’ятати, що ті духовні знання, які нам викладають протягом року, це ті правила, на яких ми повинні будувати своє життя. Якщо Євангельське вчення збігається з нашими вчинками, з нашим особистим життям, значить ми — справжні християни», — підкреслив Блаженніший владика.

За словами Митрополита Онуфрія, в духовній школі готують священнослужителів, котрі мають давати приклад своїм пасомим не тільки словом, а й життям. «Тому що проповідь життям не припиняється ані вдень, ані вночі. І дуже важливо, щоб майбутні пастирі привчали себе зі шкільної лави поєднувати своє життя з Євангельським вченням», — пояснив владика.

«Я бажаю ректору, викладачам, вихователям терпіння, допомоги Божої в цьому складному процесі виховання молодого покоління. Це великий подвиг — навчити людину жити згідно з волею Божою, за Євангельськими заповідями. Це подвиг, який повинна здійснювати кожна людина. Нехай Господь допомагає викладачам навчати, студентам навчатися і всім разом — духовно вдосконалюватися, йти шляхом спасіння!», — побажав насамкінець Архіпастир.

Джерело: Офіційний сайт Української Православної Церкви

<-- -->
Прочитано: 823 раз
Поделиться с друзьями
Популярные статьи:

Отправить комментарий

*