Блаженніший Митрополит Онуфрій у Неділю 12-ту після П’ятидесятниці очолив Літургію у Києво-Печерській Лаврі (+відео)

0 комментариев | Обсудить
08.09.2019 | Категории: Новини Української Православної Церкви

333

8 вересня 2019 року, у Неділю 12-ту після П’ятидесятниці, свято Володимирської ікони Богородиці, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив Божественну літургію в Успенському соборі Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Його Блаженству співслужили вікарії Київської Митрополії: намісник Лаври митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел та ректор КДАіС єпископ Білогородський Сильвестр, а також братія обителі у священному сані.

За богослужінням молились парафіяни, паломники Києво-Печерської Лаври та студенти Київської духовної академії і семінарії.

Богослужбові піснеспіви виконували: хор студентів КДАіС під керівництвом архімандрита Романа (Подлубняка) та митрополичий хор під керівництвом архімандрита Геронтія (Борисевича).

Після читання Святого Євангелія Предстоятель звернувся до присутніх вірян зі словом проповіді. Блаженніший Владика пояснив чого нас навчає євангельська історія про юнака, якому Господь сказав, що для досконалості треба залишити його багатство  (Мф. 19: 16-26).

Господь створив людину для того, щоб вона насолоджувалась вічним життям і блаженством, щоб людина постійно духовно вдосконалювалась, щоб вона підіймалась з одного сходинки досконалості до вищої. Господь дав нам для життя все: і нас самих, і все, що нас оточує – багаство, злаки, трави, фрукти. І все це Бог дав нам, щоб ми користувалися, але не для того, щоб ми їх обожествляли. Якщо людина користується земними благами, але не робить з них ідола, не кланяється їм, не боготворить багатство, то ця людина може увійти в Царство Небесне. Якщо людина боготворить багатство, для неї багатство – це бог, а Бог – це щось другорядне, то така людина не може увійти в Царство Небесне, багатство її не допускає піднятися до Неба. Багатство – якщо людина правильно ним користується – дозволяє людині піднятися на певні ступені духовної досконалості. Але якщо людина хоче піднятися на саму вершину досконалості, то багатство їй там заважає – вона повинна залишити все, взяти свій хрест і слідувати за Спасителем.

Під час Літургії були піднесені сугубі молитви про мир в Україні та єдність Православної Церкви.

Блаженніший Митрополит Онуфрій звершив дві хіротонії: священницьку – над ієродияконом Мелетієм (Завадським), кліриком Академічного храму КДАіС на честь Різдва Пресвятої Богородиці; дияконську  – над Діонісієм (Суружієм), студентом 4-го класу Київської духовної семінарії.

Джерело: Офіційний сайт Української Православної Церкви

<-- -->
Прочитано: 684 раз
Поделиться с друзьями
Популярные статьи:

Отправить комментарий

*