«Слово Предстоятеля»: Божа воля веде людину до світлого фіналу, а людська — до плачевного (+відео)

0 комментариев | Обсудить
06.10.2019 | Категории: Новини Української Православної Церкви

1

5 жовтня 2019 року в ефірі телеканалу «Інтер» вийшов п’ятдесятий випуск щотижневої програми «Слово Предстоятеля», в якій Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звертається з духовною настановою до глядачів. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Предстоятель розповів про те, чому нас навчає Євангельська історія про чудесну ловлю рибу (Лк. 5, 1-11), що пропонує Церква в Неділю 16-ту після П’ятидесятниці.

За словами Блаженнішого владики, ця притча вчить нас смиренню та покаянню. Владика звернув увагу на слова апостола Петра, який, побачивши, наскільки багато піймав риби, припав до колін Спасителя і смиренно сказав: «Господи, вийди від мене, бо я грішна людина!» (Лк. 5, 8).

Другий урок, який нам дає ця історія, як зазначив Предстоятель, це те, «наскільки корисно людині довіряти Богові, вручати себе в руки Божі та творити волю Божу, а не свою».

«У житті часто буває, коли перед нами колізія обставин — ми маємо чинити так або інакше, і людська теорія підказує робити так, а Бог говорить робити інакше, то ми повинні слухати Бога, а не себе та людські теорії. Тому що Божа воля завжи веде людину до світлого доброго фіналу. Людська воля, якщо вона не згідна з волею Божою, завжди веде до плачевного фіналу», — пояснив владика.

Його Блаженство нагадав, що сьогодні людство стоїть перед великою проблемою — як вижити за умов нестачі природних ресурсів. Люди пропонують своє вирішення проблеми — приймаються закони, що дозволяють одностатеві шлюби, аборти, самовбивства, що мають знизити чисельність популяції, та водночас є великими гріхами.

Архіпастир додав: «Якщо б ми знайшли в собі сили підкоритися волі Божй, то не було б цієї проблеми. Господь всіх нас прогодує».

«Треба обирати той шлях, який малює нам Божественний закон, тоді наші сіті завжди будуть наповнені рибою. Ми ніколи не витягнемо з води порожню сіть. А якщо ми будемо жити за людськими законами, що суперечать Божим, то наші сіті завжди будуть порожні. І ми помремо як не від голоду, то від особистих гріхів», — зазначив він.

Насамкінець Митрополит Онуфрій порадив шукати покаяння, а не духовної насолоди, що є пасткою диявола, та завжди згадувати слова апостола Петра.

Джерело: Офіційний сайт Української Православної Церкви

<-- -->
Прочитано: 590 раз
Поделиться с друзьями
Популярные статьи:

Отправить комментарий

*