Предстоятель: У храмі треба не просто стояти, а залишатися наодинці з Богом

0 комментариев | Обсудить
06.12.2019 | Категории: Новини Української Православної Церкви

1

У своїй проповіді Блаженніший Митрополит Онуфрій наголосив, що свято Введення у храм Пресвятої Богородиці нагадує нам про те важливе значення храму Божого для кожної людини. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.
«Храм Божий є місце для молитви, де людина духовно преображається, де людина отримує Божественну благодать», — зазначив Предстоятель.

За словами Блаженнішого владики, храм є джерелом Божої благодаті, де людина «отримує всі ті дари, що потрібні для спасіння» і для того, «щоб провести своє земне життя так, аби його кінець став початком вічного життя на Небі».

«У храмі людина приймає Хрещення, тобто стає чадом Церкви Христової. У храмі людина приймає Таїнство Миропомазання, яке людині дає силу зберігати ту чистоту, якої вона сподобляється під час Хрещення. У храмі людина приймає Таїнство Єлеопомазання, в якому прощаються гріхи незнання і забуття. У храмі люди вступають у шлюб. У храмі звершується Таїнство Покаяння, Таїнство Євхаристії… І людина, приймаючи в себе Святих Таїн Христових, стає здатною вміщати в себе вічне життя і блаженство, заради якого створена Богом», — пояснив зокрема Архіпастир те особливе значення Божого храму для християнина.

Разом із тим, Його Блаженство підкреслив, що потрібно не просто ходити до храму, а старатися залишитися в церкві один на один із Богом та замислитися над своїм походженням і призначенням.

«Коли ж ми живемо так, що відганяємо від себе Божу благодать, то це для Бога є образою, — додав владика. — Бог нас настільки любить, що коли ми собі робимо зло, то Він за нас більше переживає, чим ми самі. Господь хоче, щоб кожна людина спаслася, щоб увійшла в пізнання Істини і стала жителькою Неба».

Блаженніший Митрополит Онуфрій закликав до духовного вдосконалення та водночас нагадав, що досягти досконалості неможливо миттєво.

«Усе життя людина має себе очищувати! Ми знову падаємо у гріхи, знову встаємо, знову каємося, очищуємося покаянням, знову долучаємося до Божої благодаті. Так усе життя людина бореться проти гріха і бореться за свою чистоту, — сказав Блаженніший владика. — Тоді благодать Божа буде нас вести цим життям і допомагатиме долати всі труднощі, всі скорботи і хвороби, а в майбутньому віці Господь сподобить нас стати причасниками вічного життя».

Джерело: Офіційний сайт Української Православної Церкви

<-- -->
Прочитано: 1 060 раз
Поделиться с друзьями
Популярные статьи:

Отправить комментарий

*