Священний Синод прославив чудотворну ікону Богородиці «Знамення» Вілійську — чудеса, розповіді очевидців (відео)

0 комментариев | Обсудить
07.12.2019 | Категории: Новини Української Православної Церкви

2

Священний Синод Української Православної Церкви прославив чудотворну ікону «Знамення» Вілійську. Знаходиться образ у старовинній церкві Рівненської єпархії УПЦ і зцілення біля нього, тільки у сучасні часи,  отримали, сотні мирян з усіх куточків України. 

6 грудня 2019 року на засіданні Священного Синоду було прийнято рішення встановити день вшанування образу Вілійської ікони Божої Матері «Знамення». Підготовку документів для усієї необхідної процедури, згідно з якою церква прославляє ікону, збирав настоятель Свято-Параскевської церкви села Вілія Острозького району протоієрей Олександр Жук.

А спонукала його до такої праці, розповідає священник, сама Пресвята Богородиця, що проявила велику милість через свою ікону та зціляла сотні нужденних.

«Настоятелем церкви у Вілії я є вже дванадцять років, за цей час на моїх очах траплялось багато чудес: люди, що приходили до образу «Знамення» з хворобами та проблемами, отримували зцілення, відповіді, — розповідає протоієрей Олександр Жук. – Згодом я зрозумів, що потрібно вести особливу книгу, в якій усі зцілені могли б лишити відгук. Історій одужання виявилось дуже багато».

Збір необхідних документів для подання на розгляд Синоду тривав кілька років, для цього отець Олександр працював у архівах Житомира, Києва, Рівного. Перегортавши десятки сторінок, стверджує, знайшов підтвердження дивних чудес біля ікони «Зцілення» ще столітньої давності.

«Є запис про чудесне спасіння жителів Вілії у воєнні часи, коли фашисти хотіли спалити людей і зігнали їх у храм, зачинили. За  спогадами, люди натхненно молились до ікони «Знамення» і трапилось диво! Невідомо чому, німці не підпалили церкву і покинули село», — зауважує отець Олександр.

Місцеві жителі також зберігають у пам’яті багато історій, пов’язаних з допомогою Божої Матері у видужанні. Так, працівниця музею у Вілії Світлана Шовкун  розповідає про свою співробітницю, що стала свідком зцілення її сестри біля образу «Знамення».

«Марії Левківні Ткач було лише дев’ять років, як захворіла її старша сестра Віра водянкою. Лікарі розводили руками і родина змушена була забрати доньку додому, — пригадує розповіді колеги пані Світлана. – Виносили хвору під грушу, бо вона ходити не могла, тіло розпухло від рідини. І ось хворій дівчинці сниться сон, в якому її сивобородий дідусь пропонує відвідати капличку з іконою «Знамення». Зранку родина ледь дотягла немічну до ікони, там молились і плакали, а наступного дня всі здивувались – вода зійшла і Віра Ткач ще довго прожила аж до старості після чудодійного зцілення».

За рішенням Священного Синоду Української Православної Церкви офіційно день вшанування Чудотворної ікони «Знамення» Вілійська встановлено в четвер перед Трійцею, саме цього дня 130 років тому, за свідченнями,  невеличка мідна ікона дивним чином вийшла з-під землі у долівці родини Остапчуків.

Джерело: Офіційний сайт Української Православної Церкви

<-- -->
Прочитано: 600 раз
Поделиться с друзьями
Популярные статьи:

Отправить комментарий

*