Блаженніший Митрополит Онуфрій очолив всенічне бдіння напередодні дня пам’яті апостола Андрія Первозванного

0 комментариев | Обсудить
12.12.2019 | Категории: Новини Української Православної Церкви

1

12 грудня 2019 року, напередодні дня пам’яті святого апостола Андрія Первозванного, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив всенічне бдіння у храмі на честь преподобних Антонія і Феодосія Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ. 

Його Блаженству співслужили намісник Києво-Печерської Лаври митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, намісник Святогірської Лаври митрополит Святогірський Арсеній, митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент, архієпископ Бучанський Пантелеімон, єпископ Білогородський Сильвестр та духовенство обителі.

Завтра Предстоятель звершить Божественну літургію та освячення головного храму храмового комплексу на честь Різдва Христового на Березняках. Зустріч Архіпастиря о 8:00.

13 грудня Церква вшановує пам’ять Андрія Первозваного — одного з дванадцяти апостолів. Згідно “Повісті минулих літ”, апостол Андрій зупинявся на київських горах та виголосив пророцтво про виникнення великого міста, у якому засяє Православна віра. Нам не відомо достеменно, чи дійсно був святий на місці Києва, але наша земля була його наділом для проповіді, тому апостол Андрій Первозванний особливо шанується в Україні. 

Нагадаємо, 9 грудня, у день своєї архієрейської хіротонії, Блаженніший Митрополит Онуфрій очолив недільне богослужіння та єпископську хіротонію у Києво-Печерській Лаврі.

Джерело: Офіційний сайт Української Православної Церкви

<-- -->
Прочитано: 587 раз
Поделиться с друзьями
Популярные статьи:

Отправить комментарий

*