Предстоятель: Сьогодні модно критикувати всіх, крім себе

0 комментариев | Обсудить
13.12.2019 | Категории: Новини Української Православної Церкви

789

Про це Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій сказав у своїй проповіді в день пам’яті апостола Андрія Первозванного, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Предстоятель закликав бути гідними послідовниками святого апостола Андрія Первозванного і наголосив, що для цього «треба жити за тими законами, які проповідував апостол».

«Нам треба жити з Христом, треба любити Бога — всією душею, всім розумом, всіма помислами своїми — і треба любити ближнього свого, як самого себе», — додав Архіпастир.

Водночас Блаженніший владика підкреслив, що ми повинні працювати над своїм духовним вдосконаленням та «розумом себе змушувати любити Бога і ближнього», а не чекати, поки ця любов колись з’явиться в нашій душі.

Блаженніший Митрополит Онуфрій пояснив, що значить — по-справжньому любити Бога. «Значить виконувати те, що Він нам заповідував: не красти, не вбивати, не обманювати, не заздрити, не гордитися… Якщо ми виконуємо заповіді Божі, то це є свідчення любові до Бога. Якщо цього не робимо, то можемо бити себе в груди і говорити, що “я люблю Бога”, але це — неправда. Тоді людина любить Бога, коли виконує Божественні закони», — зазначив владика.

За словами Його Блаженства, ближнього треба не критикувати, а любити таким, який він є.

«Сьогодні в моді критикувати всіх, крім себе: “Той — такий, а цей — такий, той міг би бути кращим, а той — ще ліпшим…” Треба собі сказати: “На себе у дзеркало подивись, ти — хто такий?! Я гірший за всіх, а всіх виправляю. Бог людину терпить, а хто я такий, що маю її муштрувати”. Людина повинна дивитися на себе і себе критикувати. Це правильно духовно. Коли ми критикуємо всіх — це в нас не любов, а гординя, яка не хоче потерпіти, смиритися, не хоче поважати нікого, крім себе. А гординя — це гріх, вона є корінням всіх гріхів», — дав духовну настанову Предстоятель.

Насамкінець Митрополит Онуфрій відзначив, що потрібно жити в любові до Бога та любити, поважати і терпіти один одного — «тоді Бог світу буде з нами, і ми будемо послідовниками того вічного життя, яке проповідував святий апостол Андрій».

Источник: Офіційний сайт Української Православної Церкви

<-- -->
Прочитано: 466 раз
Поделиться с друзьями
Популярные статьи:

Отправить комментарий

*