Блаженніший Митрополит Онуфрій благословив проект духовно-просвітницького центру при Свято-Троїцькому храмі столиці

0 комментариев | Обсудить
15.09.2020 | Категории: Новини Української Православної Церкви

10

14 вересня 2020 року Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій благословив будівництво духовно-просвітницького центру при Свято-Троїцькому храмі, що на Троєщині в м. Київ. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Проект плану будівництва окремих приміщень на території храму, розроблений відомим архітектором Іриною Гречиною, Предстоятелю представили єпископ Баришівський Віктор, вікарій Східного київського вікаріатства, благочинний Деснянського благочиння, настоятель Свято-Троїцької парафії протоієрей Димитрій Григорак, протоієрей Димитрій Григорак (молодший).

На зустрічі,  яка відбулася у резиденції Предстоятеля на території Києво-Печерської Лаври, були також присутні священнослужителі, викладачі недільної школи, що діє при храмі.

Після зустрічі отець Димитрій Григорак розповів, що ідея побудувати такий центр виникла ще у 1991 році, коли розпочалося будівництво Свято-Троїцького храму.

«Будівництво закінчили у 1997 році. Трохи згодом приміщення, які були в дзвіниці та в підземному храмі, переобладнали під недільну школу і класи для хорової студії, — зазначив священник, який також є викладачем недільної школи, — але сьогодні цього не достатньо, щоб реалізувати цілком нашу просвітницьку діяльність. Охочих багато, а можливості всіх прийняти немає».

За його підрахунками, на сьогодні тільки в недільній школі займається близько 100 дітей, в хоровій студії — 70.

«Може бути й більше. У вокально-хоровій студії діти співають церковні піснеспіви під час Літургії, беруть участь у конкурсах. Недільна школа проводить виставки на території храму, та завдяки викладачам, які є співробітниками музеїв — наприклад, Павла Тичини, Софії Київської, музею «Духовні скарби України», Інституту рукопису Національної бібліотека України імені В. І. Вернадського проводили виставку в цих музеях на широкий загал — для всіх людей, які можуть і хочуть прийти».

На сьогодні десять викладачів три рази на тиждень займаються з дітьми віком від п’яти до шістнадцяти років. Серед предметів є: Біблійна історія, образотворче мистецтво (писанкарство, петриківський розпис, декоративно-вжиткове мистецтво), церковнослов’янська мова, церковна археологія, історія патериків, історія українського іконопису, історія шанування православних святинь/паломництво, Святі місця України, Православна Церква на українських землях і науково-технічний прогрес,  християнська етика, бесіда з духовним наставником.

Коли буде побудовано духовно-просвітницький центр, планується, що тут зможуть прийняти як мінімум вдвічі більше учнів.

З благословення Блаженнішого Митрополита Онуфрія найближчим часом реалізація проекту розпочнеться.

Джерело: Офіційний сайт Української Православної Церкви

<-- -->
Прочитано: 666 раз
Поделиться с друзьями
Популярные статьи:

Отправить комментарий

*