Світ забирає сили та час, аби людина не молилась – Блаженніший Митрополит Онуфрій (відео)

0 комментариев | Обсудить
04.10.2020 | Категории: Новини Української Православної Церкви

3

На цьому Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій наголосив у своїй проповіді 4 жовтня 2020 року, закликавши намагатися завжди бути повернутими обличчям до Бога. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

«Ми навчаємося тому, що в житті людини є перепони, є спокуси, які вона повинна перенести, над якими вона повинна бути переможцем», – зокрема зазначив Предстоятель.

За його словами, проти людини, яка йде шляхом спасіння до Бога, завжди виступає світ та диявол. Причому світ вимагає від людини «віддавати кращі сили, віддавати кращий час, аби вона не молилася та не служила Богові». А диявол притягає до себе людину брехнею.

«Коли людина сама йде до диявола, то Господь попускає, щоб диявол до неї торкнувся. Якщо Бог не попустить, то диявол нічого не зможе зробити людині, – зауважив Блаженніший владика. – Якщо б диявол діяв за своїм бажанням, то нас би давно вже нікого не було на землі, він би нас усіх погубив. Та коли людина отримує добрий урок із того, що підійшла до диявола, то Господь її звільняє».

Саме тому, на переконання Його Блаженства, важливо жити так, щоб ми завжди були повернуті до Бога. Адже коли людина відвертається від Бога, то, за словами владики, «повертається до диявола і сама собі шкодить».

«Якщо Господь говорить, що не хоче, не благоволить, щоб людина відверталася від Нього, то не тому, що Йому потрібне наше лице, наша присутність. Нам це потрібно, – підкреслив Предстоятель. – Оскільки Бог любить нас більше, ніж ми собі можемо уявити, то коли ми собі робимо зле, Бог ображається на це… Тому не треба ображати Бога, який є Милосердя, і треба намагатися завжди бути повернутими до Бога».

Митрополит Онуфрій пояснив, що бути повернутим лицем до Бога – це значить молитися, поститися, читати Священне Писання та змушувати себе робити добрі справи, навіть якщо не хочемо. «Тоді Божа сила, Божа благодать буде охороняти нас від усіх спокус, які зустрічаються на нашому шляху, і ми сподобимося бути причасниками вічного спасіння в Царстві Небесному во Христі Іісусі Господі нашім», – підсумував він.

Джерело: Офіційний сайт Української Православної Церкви

<-- -->
Прочитано: 671 раз
Поделиться с друзьями
Популярные статьи:

Отправить комментарий

*