У єпархіях відзначили 30-річчя незалежності Української Православної Церкви (оновлено)

0 комментариев | Обсудить
28.10.2020 | Категории: Новини Української Православної Церкви

456

28 жовтня 2020 року вся повнота Української Православної Церкви відзначає 30-річчя дарування Грамоти Святішого Патріарха Московського і всієї Русі Алексія ІІ про її незалежність і самостійність у своєму управління.  Згідно з рішенням Священного Синоду УПЦ від 17 серпня 2020 року (журнал №30) та з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія цього дня у всіх єпархіях були звершенні богослужіння. Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ публікує репортаж з посиланням на єпархіальні пресслужби.

В Академічному храмі на честь Різдва Божої Матері була відслужена урочиста нічна Божественна літургія. Богослужіння очолив Керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній у співслужінні єпископа Баришівського Віктора, ректора Київської духовної академії і семінарії єпископа Білогородського Сильвестра, єпископа Переяслав-Хмельницького Діонісія, проректора з виховної роботи єпископа Згурівського Амвросія, членів адміністрації, викладачів та учнів Київських духовних шкіл у священному сані.

За богослужінням молились викладачі, студенти і вихованці Київської духовної академії і семінарії. Піснеспіви Божественної літургії виконував хор КДАіС під управлінням регента архімандрита Леонтія (Тупкало).

За літургією були піднесені сугубі прохання за припинення коронавірусної інфекції та за здоров’я лікарів. Також були виголошена заупокійна єктенія за спочилих Святішого Патріарха Алексія ІІ та Блаженнішого Митрополита Володимира і всіх від віку спочилих православних християн.

Наприкінці богослужіння владика Антоній привітав усіх зі знаменною датою в житті Української Православної Церкви та закликав Боже благословення.

Архієпископ Черкаський і Канівський Феодосій у співслужінні вікарія Черкаської єпархії єпископа Золотоніського Іоанна та кліриків Черкаського благочиння Божественну літургію звершив у кафедральному Михайлівському соборі Черкас.

За Божественною літургією були виголошені молитовні прохання до Бога за цілісність канонічного Православ’я, подолання церковних розколів, збереження миру в державі. По завершенні богослужіння був відслужений подячний молебень.

Зазначається, що 30-річчя незалежності УПЦ було відзначене богослужіннями по всіх благочинних округах Черкаської єпархії.

Митрополит Мукачівський і Ужгородський Феодор звершив Божественну літургію, присвячену визначній даті, у Свято-Воскресенському чоловічому монастирі м. Ужгород. Понад 50 священнослужителів та паломники вже традиційно зібрались цього дня в стінах обителі у день пам‘яті ікони Пресвятої Богородиці “Спорительниця хлібів” аби прославити своїми молитвами Царицю неба та землі, та подякувати Всемогутньому Богу за Його милості і захист Церкви Христової.

Митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент звершив Божественну літургію в Георгіївському храмі села Липів Ріг Ніжинського району. Його Високопреосвященству співслужили вікарій Ніжинської єпархії єпископ Ладанський Феодосій, секретар єпархіального управління протоієрей Валерій Дашко, настоятель храму ієрей Ростислав Іванов та духовенство району.

З нагоди річниці під час богослужіння були виголошені особливі прохання та подячна молитва за Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, єпископат, духовенство та всіх її вірних чад. Також архієреї та священнослужителі Ніжинської єпархії помолилися за упокій душ Святішого Патріарха Алексія II, Блаженнішого Митрополита Володимира та всіх спочилих православних християн.

З благословення митрополита Рівненського і Острозького Варфоломія у Георгієвському храмі–подвор’ї м. Рівне відбулася соборна Божественна Літургія з нагоди 30-річчя дарування Патріаршої Грамоти про незалежність в управлінні УПЦ. Урочистості очолив вікарій Рівненської єпархії, єпископ Дубенський Пимен. Його Преосвященству співслужили секретар єпархії протоієрей Олександр Єгоров, прессекретар архімандрит Герман (Кулакевич) та священники трьох Рівненських благочинь на чолі зі своїми благочинними.

По завершенні Богослужіння було виголошено подячну молитву за милості, які Господь проявив до Української Церкви та її вірних чад за період 30-ти років. А також, щоб Господь і надалі не залишав свою Церкву своїми милостями і щедротами.

Митрополит Чернігівський і Новгород-Сіверський Амвросій звершив Божественну літургію в Троїцькому кафедральному соборі м. Чернігова. Його Високопреосвященству співслужили: секретар єпархії прот. Ігор Пидан і духовенство собору. За богослужінням були піднесені сугубі молитви про припинення епідемії коронавируса, а також подячне прохання про Церкву.

З благословення митрополита Амвросія в усіх храмах і монастирях єпархії цього дня також були звершені святкові Божественні літургії.

З благословення митрополита Одеського та Ізмаїльського Агафангела архієпископ Овідіопольський Аркадій очолив Божественну літургію в Свято-Успенському кафедральному соборі у співслужінні архієпископа Арцизького Віктора, ректора Одеської духовної семінарії протоієрея Димитрія, благочинних та священнослужителів міста Одеси.

По завершенню Божественної літургії був звершений подячний молебень.

Джерело: Офіційний сайт Української Православної Церкви

<-- -->
Прочитано: 768 раз
Поделиться с друзьями
Популярные статьи:

Отправить комментарий

*