У день свята Богоявлення в єпархіях УПЦ освятили води морів, річок і водойм — фото, відео (оновлено)

0 комментариев | Обсудить
20.01.2021 | Категории: Новини Української Православної Церкви

456

19 січня 2021 року, у день свята Богоявлення, Хрещення Господа Бога і Спаса нашого Іісуса Христа, єпископатом і духовенством Української Православної Церкви було звершено чин Великого освячення води Чорного и Азовського морів, озер і рік України, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ із посиланням на пресслужби єпархій.

Нагадаємо, цього дня Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій освятив води Дніпра поблизу Свято-Покровського собору УПЦ в районі Оболонь м. Київ.

У ніч з 18 на 19 січня з благословення митрополита Одеського та Ізмаїльського Агафангела, архієпископ Южненський Діодор, вікарій Одеської єпархії, на пляжі «Золотий берег» звершив чин Великого освячення води. Відразу після освячення владика Діодор окропив усіх святою водою і благословив на водохресне купання в Чорному морі.

Захід пройшов за підтримки Київської райдержадміністрації, яка створила сприятливі умови для здійснення богослужіння і допомогла забезпечити чергування на березі моря бригад рятувальників-водолазів, «Швидкої допомоги», співробітників ДСНС і органів правопорядку. Всі, хто купався в морі, могли переодягнутися в теплих наметах. Всім бажаючим було запропоновано гарячий чай з польової кухні.

За багаторічною традицією, в день Хрещення Господнього архієпископ Бердянський і Приморський Єфрем у співслужінні духовенства Бердянської єпархії звершив освячення вод Азовського моря.

Духовенство і віряни пройшли хресним ходом від храму новомучеників і сповідників Бердянських до центрального пляжу. На березі моря було звершено чин Великого освячення води. Після освячення і проголошення многоліття Архіпастир звернувся до всіх зі словами проповіді і поздоровлень. Владика окропив усіх святою водою і благословив бажаючих зануритися в освячені води моря.

На пляжі чергувала карета швидкої допомоги, стежили за тими, хто купається також рятувальники і водолази.

У день святкування Хрещення Господа Бога і Спаса нашого Іісуса Христа митрополит Херсонський і Таврійський Іоанн, у співслужінні херсонського міського духовенства, звершив Велике освячення вод Дніпра біля Георгіївського храму, розташованого на центральній міській набережній в Херсоні.

У своєму слові Його Високопреосвященство привітав усіх присутніх зі святом Богоявлення, побажав усім Божої допомоги, миру, доброго здоров’я, благополуччя та взаєморозуміння.

Традиційне освячення вод Дніпра відбулося в Запорізькій єпархії. Митрополит Запорізький і Мелитопольський у співслужінні духовенства Запоріжжя звершив чин Великого освячення вод річки Дніпро з дотриманням усіх карантинних норм.

У Конотопській єпархії в день Хрещення Господнього архієпископ Конотопський і Глухівський Роман очолив Божественну літургію у Свято-Вознесенському кафедральному соборі та звершив велике освячення води у Вировці.

Джерело: Офіційний сайт Української Православної Церкви

<-- -->
Прочитано: 662 раз
Поделиться с друзьями
Популярные статьи:

Отправить комментарий

*