Блаженніший Митрополит Онуфрій з архіпастирським візитом відвідує Львівську єпархію

0 комментариев | Обсудить
15.02.2021 | Категории: Новини Української Православної Церкви

0000

15 лютого 2021 року, в день Стрітення Господа нашого Іісуса Христа, Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив Божественну літургію у Свято-Георгіївському кафедральному соборі міста Львова. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на пресс-службу Львівської єпархії.

Перед початком Літургії Предстоятель УПЦ звершив чин освячення свічок.

Його Блаженству співслужили митрополит Білоцерківський і Богуславський Августин, митрополит Львівський і Галицький Філарет, єпископ Бородянський Марк, духовенство собору та гості у священному сані.

Після закінчення богослужіння Блаженніший Митрополит Онуфрій привітав владику Філарета з 10-ю річницею архієрейської хіротонії, зазначивши: «коли людина проживе 10 років звичайним життям, то це вже є великим перед Богом, коли ж цей термін проживаю людина, яка несе апостольське служіння, це є ще дорожче в очах Божих. Ваше служіння завжди відрізнялося старанністю, духовною чистотою, особливою молитвою, смиренням та добрими зусиллями, які сьогодні так потрібні для світу».

За заслуги перед Українською Православною Церквою та з нагоди 10-річча архієрейської хіротонії Його Блаженство нагородив митрополита Філарета орденом УПЦ «Різдво Христове», а також подарував для кафедрального собору частку мощей св. великомученика Георгія Побідоносця, які за словами Блаженнішого «привезені сюди за святої Гори Афон і відтепер будуть спочивати в цьому храмі й надихати людей Божественною благодаттю, яка спочиває на мощах, на добре християнське життя».

<-- -->
Прочитано: 517 раз
Поделиться с друзьями
Популярные статьи:

Отправить комментарий

*