У Неділю про блудного сина Предстоятель очолив Божественну літургію у Києво-Печерській Лаврі (+відео)

0 комментариев | Обсудить
28.02.2021 | Категории: Новини Української Православної Церкви

1

28 лютого 2021 року, у Неділю про блудного сина, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив Божественну літургію в Успенському соборі Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ. 

Предстоятелю співслужили намісник Києво-Печерської Лаври митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, архієпископ Бучанський Пантелеімон, єпископ Баришівський Віктор, єпископ Білогородський Сильвестр, єпископ Бородянський Марк, духовенство обителі та гості у священному сані.

Після читання Святого Євангелія Блаженніший владика звернувся до пастви зі словом проповіді. Архіпастир пояснив вірянам притчу Господа про блудного сина та закликав залишити гріх і повернутися до Отчого дому. За словами Предстоятеля, «встати і піти» до Бога, як це зробив блудний син у притчі, людині допомагає піст та молитва. І хоча це важко, але можливо навіть для найбільшого грішника.

«Нехай Господь допомагає нам, дорогі брати і сестри, – побажав Архіпастир насамкінець. – Щоб трималися Отчого дому, якщо ми в ньому. Щоб ми не бажали жити за своїми хотіннями. Щоб ми вибудовували своє життя за законами Божими. Якщо ми віддалилися від Отчого дому в “далеку країну”, то треба просити у Бога, щоб Він дав мужність, сміливість, твердість встати і піти – піти в Отчий дім. Він починається для людини тут на землі – коли вона примиряється з Богом, а продовжується у вічності, в Царстві Небесному».

За Літургією піднесли особливі молитви про припинення епідемії коронавірусу, про здоров’я хворих та лікарів.

Блаженніший Митрополит Онуфрій звершив ієрейську хіротонію диякона Романа Слабченка, клірика храму на честь Почаївської ікони Божої Матері Бучанського благочиння Київської єпархії. Після Євхаристичного канону Предстоятель висвятив у диякона студента II курсу Київської духовної академії Івана Поповича.

Наприкінці богослужіння Блаженніший владика виголосив відпуст та привітав паству з неділею. «Молитвами Преблагословенної Владичиці нашої Богородиці і Приснодіви Марії хай Господь благословить вас, ваших рідних і подасть необхідне для земного життя і спасіння у житті вічному», – побажав Архіпастир і благословив вірян.

Джерело: Офіційний сайт Української Православної Церкви

<-- -->
Прочитано: 556 раз
Поделиться с друзьями
Популярные статьи:

Отправить комментарий

*